Terra Heroica 2005

  • 3 177
  • (Оцінок: 0)

Це був перший фестиваль Terra Heroica 2005

"TERRA-HEROICA 2005" - це перша спроба провести в Україні фестиваль за всіма нормами й правилами, що встановлені у світі для проведення подібних заходів на найвищому рівні. Популяризація самобутнього етнокультурного простору в третьому тисячолітті. За допомогою засобів військово-історичної реконструкції відтворити героїчні епізоди з Історії Кам`янця-Подільського та Поділля.

Демонстрація через різні форми (бойове мистецтво, фольклор, танці, змагання та ігри) самобутньої української культури XVII ст. - доба Сарматизму. Показ причин і наслідків помилок в минулому для уникнення конфронтації в майбутньому. Залучення молоді до збереження національних надбань своїх народів.

Перший парад з Terra Heroica 2005

В основу першого Фестивалю покладено події Жванецької кампанії козацько-селянського війська під проводом Богдана Хмельницького (1653-1654 рр.) і приурочено до Дня Святої Покрови — Дня українського козацтва.

З 7 по 9 жовтня в Кам`янці-Подільському відбулася спроба повернути час назад. Більш ніж 150 учасників 12 військово-історичних груп з України, Польщі, Чехії та Росії, взяли участь у першому міжнародному фестивалі Terra Heroica.

 

 



 

Битва на вул. Замковій

Головною подією свята стала реконструкція штурму Старої фортеці військами Богдана Хмельницького у 1653 році. Тут було використано 75 кілограмів пороху, 30 вибухових пакетів і кілька центнерів холодної зброї, виготовленої за зразками XVII століття. Духу епохи відповідали не лише костюми учасників фестивалю, відтворені з домотканих тканин за модам середньовіччя, а й побутові деталі, - скажімо, посуд і їжа. До речі, фрагменти штурму будуть використані у фільмі «Мости сердечні», який протягом місяця знімався в місті над Смотричем. Режисер Лев Карпов запросив до участі у фільмі Богдана та Остапа Ступкових і відому за фільмом «Статський радник» російську акторку Емілію Співак. У програмі фестивалю були також виступи кінного театру «Скіф», свято пива, богатирські ігри та «Караоке на майдані».

 

 



 

Зброя ідпочиває після битви

 Ввечері кам`янчани та гості міста побачили театралізоване дійство «Ми - нащадки великих героїв», в якому взяли участь заслужений артист України Віктор Павлік, гурт «Гайдамаки», а також львівський духовний театр вогню «Воскресіння». Закінчився фестиваль лазерним шоу від львівської компанії «Тех-Арт» та святковим феєрверком. Зроблена перша спроба провести в Україні військово-історичний фестиваль має покласти початок гарній традиції.

Навігація по Terra Heroica

Терра Героїка - що це таке?
Список учасників TERRA HEROICA по рокам

Відео з фестивалю Terra Heroica
Terra Heroica 2005
Terra Heroica 2006
Terra Heroica 2008

Terra Heroica 2009
Програма фестивалю Terra-Heroica 2008»Програма фестивалю Terra-Heroica 2009»  

------

Прокоментуй Цей Пост:

Схожі Новини