Перший камінь під Меморіал Присязі

  • 1 258
  • (Оцінок: 0)
Перший камінь під  Меморіал Присязі
Перший камінь під Меморіал Присязі

Новий туристичний сезон Кам’янець-Подільський розпочав з урочистої події. У центрі частині міста, неподалік собору, що на вулиці Лесі України, встановили перший камінь Меморіалу Присязі на вірність Україні. Його зведення планують розпочати вже цього року в рамках масштабного вшанування сторіччя УНР.

Пам’ятний знак стане свідченням того, що місто відіграло важливу роль в Українських визвольних змаганнях 1917–1921 років, ставши осередком Директорії УНР і тимчасовим державним центром Республіки.


«Перший крок зроблено. У рамках відкриття туристичного сезону ми заклали перший камінь Меморіалу Присязі на вірність Україні. Він є початковим етапом реалізації великого проекту, який поверне місту славу столиці України, де вперше під однією Присягою об’єдналися українські державні діячі.


Зведення меморіалу ініційоване Кам’янець-Подільським об’єднанням товариства «Просвіта» імені Тараса Шевченка в межах проекту «Присяга 1919». Відкриття нової локації відбувалося під супровід військового оркестру та спів народної дитячо-юнацької хорової капели «Журавлик». Серед присутніх були й автори кращих ескізів Меморіалу, які брали участь у конкурсі на кращу пропозицію цього пам’ятного знаку. Їх міський голова відзначив нагородами та грошовими подарунками.


Окрім цього, в рамках урочистостей відбулося підписання меморандуму на рівні усіх гілок влади та авторів проекту «Присяга –1919» про взаємодію та співпрацю у відзначенні 100-річчя Української революції 1919 року у Кам’янці-Подільському.


------

Прокоментуй Цей Пост:

Схожі Новини