У Крочака пішла темна полоса

  • 2 310
  • (Оцінок: 0)
У Крочака пішла темна полоса
У Крочака пішла темна полоса

Ухвалою Хмельницького міськрайонного суду Хмельницької області,   в рамках кримінального провадження № 42016240310000056 від 23.05.2016 р, винисено підозру Ярославу Крочаку у зловживанні службовим становищем на користь ПВКП «Механік»

Не встиг Крочак війдійти від смертельної аварії, як його вирішили злити в ім`я видимості боротьби з корупцією!

Адже сума порівняно із порізкою цукрового заводу та тролейбусною лінією мізерна...

Слідство встановило, що на початку 2016 року ПВКП «Механік» звернулося до суду з позовом про стягнення 90 тис грн. заборгованості та 302 тис грн. неустойки з орендоване майно. Справа дійшла до Вищого господарського суду України, який повернув її на розгляд до Хмельницького апеляційного господарського суду. Але під час судів поліція встановила, що договір зі сторони ДП НТК «Завод точної механіки» підписав в.о. керівника підприємства, який також є був засновником орендодавця – ПВКП «Механік».

За цим фактом можливого зловживання службовим становищем поліція відкрила кримінальне провадження і в середині січня вперше звернулася з клопотанням до суду. В ньому слідчий просив надати йому доступ до документів судової справи за позовом «Механіка», які знаходяться в апеляційному суді. Суддя це клопотання задовольнив.

ДП «НТК «Завод точної механіки» входить до концерну «Укроборонпром», спеціалізується на виробництві автоматичних гармат. В 2010-2013 роках завод очолював Ярослав Крочак, який і підписав договір оренди з ПВКП «Механік». Ярослав Крочак та його донька Анастасія до цього часу є засновниками та бенефіціарами цієї фірми.

Також Ярослав Крочак був депутатом Кам’янець-Подільської міськради з 2006 по 2015 роки. Востаннє обирався по списку Партії регіонів. З липня 2015 року підприємство очолює Мирослав Халік.

За даними проекту «Інформаційний спротив», Халік раніше працював в кримських портах та в КП «Херсон-виставка». Саме з Херсону родом гендиректор «Укроборонпрому» Роман Романов.


Джерело - НГП

 

 


------

Прокоментуй Цей Пост:

Схожі Новини