Прибери в Горах - заключна акція 2020

  • 1 138
  • (Оцінок: 0)
Прибери в Горах - заключна акція 2020
Прибери в Горах - заключна акція 2020

Прибери в Горах - заключна акція 2020 в Смотрицькому каньйоні, 27 грудня.

-----
Автор тексту Анастасія Донець (з її сторінки у ФБ)

-----

1. Не очікували такої кількості людей. Попередня реєстрація і опитування показало 3-4 людини. Отже, рух росте, стає популярним і чудовим варіантом, як провести час.

2. Було дуже багато діток, вони прийшли з батьками і вчителями. Ці діти - наша зміна у боротьбі за чистий світ. Сподіваюсь, вони це робитимуть у зовсім інший спосіб - програмами контролю, новими технологіями, маючи нові схеми і механізми. Нехай їх завжди надихає день з дитинства з чудовою погодою і синім смітєєвим мішком.

3. Інна Мазур
- без лідера руху, такі акції не можливі. Я - найближча Іннина соратниця, але думка вставати і йти копирсатися у смітті - викликала у мене відразу. Та від Інни заряджаєшся енергією, а там де мало зарядки - допоможе Іннина бетонна впертість.

4. Рух прибирання підтягується в інші проекти. Без Інни, без Наталія Ярова, я б не додумалась до акції заготівлі дров в Маліївцях. І, тут левова частина Інниної еко-армії прийшла на допомогу в Маліївці. А Маліївці для мене - все. Тому, я вічно буду вдячна, і пропускати прибирання в каньйоні не маю морального права. А коли є причина вийти в сонячну погоду, потусити, поспілкуватись - і- головне - зробити добру справу - це круто.

5. Проблема дуже актуальна. Сьогодні на акції був Сергій Гамалій
- голова Хмельницької обласної адміністрації. Як небайдужа людина, просто кам‘янчанин, чи високопосадовець - ми не обговорювали. Але це приклад для усіх кам‘янчан. Сергій був без журналістів, репортерів, зі своїми дітьми. Думаю, йому було цікаво побачити сутуацію з середини, і те, як відбуваються наші акції. Просто прибирав, разом з усіма. Допоміг проконтролювати вивіз. Круто.
Дорогі, чоловіки, бізнесмени, політики. Як бачите, це зробити дуже просто - просто прийти.
6. Часи змінюються. Політики стають ближчими до людей і проблем. От чесно - не уявляю я, щоб 10-15 років тому голова обласної адміністрації прийшов просто так - без журлалістів і трьох знімальних груп від різних телеканалів. Це і є демократія, нормальне громадянське суспільство, про які ми говоримо. Але роботи попереду ще так багато.

7. Сьогодні була сама важка ділянка. Не так багато сміття - як те, що рухатися, як ми звикли - з точки А в точку Б - планомірно і організовано - не вийшло - довелося обходити плотину. Приємно вразило, що від нижньої Польської Брами до плотини сміття було дуже мало. Там хтось прибирає. Зате під Замковим мостом - просто звалище.

8. У мене з Інною кардинально різні погляди. Я - за те, що догляд цих територій - та ще й таких цінних - має бути не волонтерським, а системним, державним. Не може існувати «нічийної землі» - все має працювати і отримувати догляд. Але, поки суспільство цього не розуміє, почнемо з синього сміттєвого мішка і пари рукавиць.

9. Влітку, через непролазні хащі ці акції будуть не можливі.

10. Акції наші зовсім не важкі - це година - дві легкої розминки на свіжому повітрі - а далі можна просто поспілкувати, познайомитись, як наприклад, сьогодні, в кафе «Кружало» - чаєм нас, до речі, пригощають безкоштовно. Зате результат такої «прогулянки» - пів сотні мішків сміття, вибраного з каньйону.
Пишіть свої думки. До зустрічі на прибиранні в 2021 році! А вони точно будуть в Каньйоні, в Маліївцях і у горах!


------

Прокоментуй Цей Пост:

Схожі Новини