12 автобусів в день

  • 1 861
  • (Оцінок: 0)
12 автобусів в день
12 автобусів в день

Кам`янець-Подільський ввійшов до списку історичних міст України. Список нараховує 401 історичне місто. Наше місто, за висловом Ольги Пламеницької, 3-є після Києва та Львова. 120 гектарів території міста займає заповідник.

Дивитись відео 12 автобусів в день:

Ольга Пламеницька підкреслила, що 200 тисяч - кількість туристів, що приїздять до Кам`янця за рік, це приблизно 12 автобусів (500) в день, і це не так багато для Кам`янця-Подільського, адже місто багате на історико-культурну спадщину: 90 пам`яток національного значення, 100 - місцевого, щойно виявлених пам`яток - 26, 250 - запропонованих до взяття на державний облік.
В 1987 році, за словами доповідачки, був виготовлений перший історико-архітектурний опорний план, на сьогодні це - 4-й підхід до формування такого плану. Прикро те, що десятиліттями об`єкти (250) пропонуються до взяття на державний облік, але з невідомих причин, статус їх не змінюється.Відповідно, немає гарантій для збереження для таких пам`яток.
Пані Ольга вважає, що на сьогодні Старе місто підійшло до точки неповернення.
На історико-архітектурному плані представленому експертами, позначено пам`ятки, території пам`яток, дисгармонуючу забудову. Дисгармонуюча забудова на плані позначена чорними плямами. Чи варто розвиватись в такому напрямку Старому місту?

Сьогодні Кам`янець втратив шанс потрапити до списку ЮНЕСКО через велику кількість дисгармонуючої забудови ( вулиця Довга).

Пасивна охорона і активне збереження - те, над чим сьогодні потрібно працювати.


На сьогодні вкрай необхідно, на думку науковця, розробити План розвитку заповідника і не втратити те, що ще залишилось.

 

ОБГОВОРЕННЯ

Після доповідей, авторам проектів були задані питання.
Перше запитання стосувалось правомірності забудови території стадіону.
Далі запитували: чому в нових мікрорайонах не передбачені заклади медицини; щодо профілів курортного лікування; чому не передбачено в районі Новобудови побудови школи та дитячого садка; про зелені зони поблизу Смотрича.
Запитували про будівництво житла на території лікарні, про майбутнє водолікарні.
Архітектори, які були запрошені на слухання зауважили, що креслення, які представили доповідачі, не дають можливості порівняти старий генеральний план та новий, а відтак - не можливо проаналізувати зміни.
Деякі об`єкти в проекті генерального плану викликали суперечки між доповідачами та слухачами.
Валентина Магілат запитала на основі чого вносяться зміни до існуючого Генерального плану і чому на дослідних полях ПДАТУ пропонується житлова забудова.
Також незрозуміло, в який спосіб мають співніснувати ВАТ "Модуль" і поряд, на перспективу запроектована житлова забудова.
Невже ПДАТУ І МОДУЛЬ в майбутньому в Кам`янці не існуватимуть?
Володимир Кондрук поставив запитання про зелені зони, Голова Кам`янець-Подільської організації ВО "Свобода" Михайло Посітко (з 5.40) зауважив, що спірна земельна ділянка по вул. Нагірній, що надана у приватну власність, по якій йде розгляд судової справи за позовом прокуратури та ВО "Свобода", на новому проекті відображена забудовою. Хоча земельна ділянка знаходиться в лісопарковій зоні та зоні пам`ятки національного значення.
В зоні одного з підприємств, проектанти запропонували розмістити лікарню, про це зауважив один з присутніх архітекторів.
Багато інших зауважень та запитань було поставлено розробникам.
Один з активістів, підсумував, що новий Генеральний план "сирий" і до затвердження не придатний.
Ось такі були слухання-обговорення. Залишається сподіватись, що всі пропозиції і зауваження будуть враховані.


------

Прокоментуй Цей Пост:

Схожі Новини