Камянець-Подільський » Блогери » Чернух Володимир » В кам'янці згорів Державний архів

В кам'янці згорів Державний архів

  • 20
  • (Оцінок: 0)
В кам'янці згорів   Державний архів
В кам'янці згорів Державний архів

10 квітня 2003 року у Кам'янці-Подільському сталася подія, яку назвали гуманітарною катастрофою: згорів Державний архів Хмельницької області, розташований на території Національного історико-архітектурного заповідника "Кам'янець", у пам'ятці архітектури національного значення, що перебувала під державною охороною.

Дивитись відео В кам'янці згорів Державний архів:

Збитки мали стратегічне для держави значення. За свідченням експертів назавжди втрачено 70 % фондів Канцелярії Подільського губернатора, Подільського воєнного губернатора, Подільської казенної палати, Подільського губернського в селянських справах присутствія, Кам’янець-Подільської міської управи. Це була історія міста Кам'янця в документах XVIII-XX століть.


Тепер їх немає. Рештки документів, що вцілілі від пожежі- сьогодні реставруються/відновлюються в Державний архів Хмельницької області
Пожежу того дня гасили сім годин у доволі складних умовах: сильний вітер, конструкція самої будівлі, відсутністю у міської пожежної частини спеціалізованої техніки, на яку довелося чекати з Хмельницького.


------

Прокоментуй Цей Пост:

Схожі Новини