Камянець-Подільський » Історія » Події минулого » А знаєте ВИ, що в Росії є село "Каменец - Подольск"?!

А знаєте ВИ, що в Росії є село "Каменец - Подольск"?!

  • 3 245
  • (Оцінок: 0)
А знаєте ВИ, що в Росії є село "Каменец - Подольск"?!
А знаєте ВИ, що в Росії є село "Каменец - Подольск"?!

Полазивши в інтернеті, натрапив на с.Каменец - Подольск, що знаходиться в Хабаровському краю (Росія)

Думав можливо випадковість і назва села походить  від його географічного положення. Але як кажуть, " в світі нічого немає випадкового", так і з цим селом. Село Каменец - Подольск знаходиться в Муніципальному районі імені Лазо, що в Хабаровському краю Російської Федерації. саме село відноситься до Святогорського сільського поселення,  в якому всього 2 населених пункти, це  с.Святогорьє, яке є адміністративним центром і с.Каменец-Подольск. Населення Святогорського поселення налічує 833 особи, а керує "сільським" Кам`янцем-Подільським - Кубарьов Володимир Іванович  

Посада: Голова адміністрації, Адреса: Хабаровский край, район імені Лазо, с. Святогорье,Телефон: +7 (42154) 57717.

Про створення села мені вдалось найти тільки оце:

Уже в 1907 году переселенцы из села Бичевая Каменец-Подольской губернии выехали до Читы товарным поездом, затем до реки Хор доехали подводами и здесь основали село, которое также назвали Бичевой. К 1914 году были построены села выходцами с Украины – Сергеево-Михайловское, Екатеринославка, Михайловка, Бичевая, Каменец-Подольское; выходцами их Белоруссии – Могилевка, Гродеково, Георгиевка, Марусино, Соколовка, Жуково-Петровичи, Прудки, Полетное, Святогорье, Кондратьевка и другие.
.

Шановні наші історики, напишіть щось, що ви знаєте про створення цього села, може є якісь родичі, хто виїхав туди, а хтось залишився тут, цікаво знати.


------

Прокоментуй Цей Пост:

Схожі Новини