Камянець-Подільський » Довідка » Дозвілля » Весілля на старовинному авто

Весілля на старовинному авто

  • 5 517
  • (Оцінок: 0)
Весілля на старовинному авто
Весілля на старовинному авто

Кожний кам`янчанин має змогу замовити собі на весілля Старовинне авто із шофером у водійській уніформі 1930 років.

Вийшовши на пенсію, пан Сірман не уявляв собі життя без автомобілів. Колишній шофер-дальнобійник, витираючи скупу чоловічу сльозу, говорить, що таку велику любов до машин він не може пояснити. У перші дні, коли він не їздив у рейси, йому щодня снилося, як гуде мотор. Отож Володимир Сірман вирішив продовжити своє шоферування, але вже на ретроавтомобілях.

 

Замовити авто - 096-37-99-568

Сірман Володимир Фірапонтович

А на автомобілі-красені їздив сам рейхсканцлер Мартiн Борман. Згодом авто як подарунковий трофей переможця перейшло у спадок якомусь радянському генералу. Вiд нього машина опинилася у львiвського автолюбителя Юрія Бучка, який, у свою чергу, продав її Сірманові.

Машина пану Володимиру дісталася у непоганому стані, але він зробив із неї просто лялечку, витративши, до речі, чималеньку суму. Деякі деталі чоловік виготовив сам, а на деякі чекав місяцями. Їх на спецзамовлення привозили з Києва “Такий ремонт і оновлення недешеві, - зізнається Кам`янецький водій, - отож і доводиться заробляти на туристах та молодятах.

Колись на “Хорсі” 1933 року випуску, за словами господаря Володимира Сiрмана, їздив сам німецький рейсканцлер Мартiн Борман.

На «Хорху» спочатку їздив Борман, згодом трофей дiстався якомусь радянському генералу – як подарунок за Перемогу. Вiд генерала машина перейшла до львiвського автолюбителя Юрiя Бучка, а той своєю чергою продав її менi. Тож я тiльки четвертий власник.

Але замовлень, на щастя, у Володимира Сірмана завжди вистачає. У Кам’янці-Подільському вже навіть склалася традиція, що ті пари, які їдуть до шлюбу машиною Бормана, житимуть довго і щасливо, і до старості матимуть добре здоров’я та гарно виглядатимуть, як оте авто.

На сьогодні Володимир Ферапонтович є членом відомого одеського клуб Уточкiна, до якого належать власники раритетних машин. Колись, окрiм “Хорха”, у Сірмана були кабрiолет “Мерседес”, який він продав нiмцям, та американський “Уiллiс”.

Щодня чоловік “працює” у рідному Кам’янці-Подільському, біля Староїї фортеці. В місті з древньою історією приїжджих гостей з України та закордону завжди вистачає. Отож, окрім оглядин величної історичної споруди та чудових краєвидів, катання на раритетному авто є неабиякою забавою для туристів. Хоча для багатьох приїжджих така розвага не по кишені. Для таких - фотосесія. За цю послугу дядько Володимир бере від п’яти до 15 гривень. Деяким студентам та старшим людям чоловік дозволяє знимкуватися безкоштовно.

ХОРХ і пан Володимир

Старенький “Хорх” та його колоритний власник у шоферській уніформі 1930-их років часто стають і своєрідними мистецькими об’єктами. Багато закордонних художників, які приїжджають до Кам’янець-Подільська малювати фортецю зупиняються біля Сірмана і зображають автомобіль та його власника.

Колекціонер зізнається, що старовинні авто – стиль життя. Сірман відкриває масивні дверцята, сідає за кермо. Зверху дістає рукою до клаксона - невеликої труби, що подає гучний сигнал. Пенсіонер не довіряє нікому своє авто, за усі двадцять років, зізнається, що за кермо “Хорьха” один раз сіла його донька.


------

Прокоментуй Цей Пост:

Схожі Новини