Камянець-Подільський » Новини Кам'янця-Подільського » Події в місті » ТЕЦ за кошти кредиту Світового банку відкрили у Кам’янці-Подільському

ТЕЦ за кошти кредиту Світового банку відкрили у Кам’янці-Подільському

  • 1 584
  • (Оцінок: 0)
ТЕЦ за кошти кредиту Світового банку відкрили  у Кам’янці-Подільському
ТЕЦ за кошти кредиту Світового банку відкрили у Кам’янці-Подільському

3 липня у Кам’янці-Подільському відкрили нову ТЕС, яка має загальну потужність 45 МВт і оснащену чотирма новими котлами. Два котли працюватимуть на твердому паливі, а два – на газі. Крім того, передбачена спеціальна турбіна, що виробляє теплову енергію унікальним методом.


Поруч з ТЕС буде розташовано когенераційну електростанцію електричною потужністю 1,89 МВт., де буде встановлено 3 когенераційних установки по 0,63 МВт, які використовуються для комбінованого виробництва електричної та теплової енергії. Низька собівартість енергії, яку виробляють когенераційні установки дозволяє окупити витрати на їх запровадження впродовж 2-3 років.

Загалом, після завершення цього проекту, місто планує зменшити споживання природного газу на 15,5 млн. куб. м (або 65%) на суму близько 115 млн. грн.

:belay: Цікаво тільки чи вплине це на ціну опалення для мешканців Кам`янця-Подільського?

Адже ТЕЦ зробили за кошти кредиту Світового банку в в рамках проекту «Реконструкції системи теплопостачання Кам’янця-Подільського», а кам`янчани вже з наступного року почнуть віддавати гроші за кредити, які були взяті ще раніше на труби на котли....


Від ейфорії до гаманця...

З 2014 року в місті КП «Міськтепловоденергія» проведено реконструкцію трьох діючих та збудовано чотири нових котельні, що працюють на агропелетах і деревній трісці. Так, лише впродовж 2016-2017 рр. за рахунок заміщення альтернативними видами палива споживання природного газу було зменшено на 5,2 млн. куб. м.в Кам’янці-Подільському відбулося урочисте відкриття першої в Україні, третьої в Європі та п’ятої у світі новітньої біо-теплоелектростанції, яка вироблятиме теплову та електричну енергію й обслуговуватиме теплом 22 тисячі жителів міста.
Як зазначив директор КП «Міськтепловоденергія» Валерій Гордійчук, проект було розпочато 2015 року в рамках «Підвищення енергоефективності в секторі централізованого теплопостачання», який впроваджується за кошти кредиту Світового банку. Потужність нової ТЕС - 45 МВт. Вона не просто вироблятиме теплову та електричну енергію, а й стане альтернативою застарілим потужностям газової ТЕЦ. Адже безперебійно забезпечуватиме кам’янчан теплом, яке вироблятиметься з вітчизняного біопалива: соломи, відходів кукурудзи і соняшника, тріски деревини.
Питання. На скільки схуднє гаманець пересічного громадянина м.Кам"янець-Подільський завдяки: "самому продвинутому" міському голові , "самим продвинутым" депутам, "самому продвинутому" депутату Верховної Ради ,"самому продвинутому" директору КП "Міськтепловоденергії" ? - Пряма мова генерального директора КП " Міськтепловоденергії" - Гордійчука В.
Висновки, відносно діючих тарифів на комунальні послуги для управителей багатоповерхових будинків у м.Кам"янець-Подільський див. тут http://www.nerc.gov.ua/…/taryfy/nas…/Taryf_GVP_upravytel.pdf


Що місто має на 01.06.18р.?

  • Найвищі в України затрати на придбання води!? (див.графу 9).
  • 6-е місце з вартості теплової енергії на виробництво гарячої води (графа 8)!?
  • Чекаємо ціну опалювальної енергії на період осінь, 2018 - весна, 2019 р... Прим.За 2017-18р.р. одна батарея опалювання житла обійшлася кам"янчанину у 500 грн.на місяць...



------

Прокоментуй Цей Пост:

Схожі Новини