У фортеці буде нова підсвітка

  • 2 091
  • (Оцінок: 1)
У фортеці буде нова підсвітка
У фортеці буде нова підсвітка

Третій раз за останні 15 років будуть міняти підсвітку Кам`янець-Подільської фортеці

В 2018 році Кам`янець-Подільська фортеця буде мати нову енергозберігаючу лампу, проект якої з власної ініціативи розробляє Інститут національної пам`яті Польщі.

"Вирішили модернізувати освітлення фортеці за світовими стандартами. Зараз представники Інституту національної пам`яті Польщі допомагають, за власною ініціативою і безкоштовно, з проектом облаштування підсвічування", - розповіли в міськраді.

Наголошується, що це буде вже третя спроба змінити освітлення Кам`янець-Подільської фортеці за останні 15 років. Попередня вийшла занадто енергоємною, оскільки були застосовані звичайні лампи розжарювання. У 2013 році ввели світлодіодну кольорову підсвітку, зменшивши енерговитрати майже в п`ять разів. Саме ж освітлення фортеці в декількох яскравих кольорах викликало чималий резонанс. ЇЇ називають цирковою або - Замком Дракули..

На думку директора Кам`янець-Подільського державного музею-заповідника Олександра Заремби, у цій справі важливо не перестаратися. Об`єкт повинен виглядати природно і так само вражаюче, як і вдень.

У мерії сподіваються, що в цьому році встигнуть все зробити, щоб закласти необхідні кошти і вже в наступному році змонтувати нове енергоефективне освітлення. Запевняють, що проект не вплине на вартість квитків на відвідування кам`янецьких музеїв.


------

Прокоментуй Цей Пост:

Схожі Новини