Газета КлюЧ

  • 12 685
  • (Оцінок: 0)

3 лютого 2012 року в Кам`янці-Подільському вийшла в світ ще одна газета  "Ключ", чи стане вона вбивцею Подолянина, чи просто ще одним провінційним папірчиком, покаже час, але судячи з першого номеру, перед нами "Подолянин №2".  Хоча можливо це моя суб`єктивна думка.

 

Чому газету назвали  "КлюЧ": (Роз`яснення журналістів газети)

 

Коли в космос запускають корабель.обов`язково лунає команда: «Ключ на старт!». Ось і для новоствореної газети «Кам`янецький часопис КлюЧ» пролунала така команда. Тож сьогодні читачі тримають у руках перше число видання, що зовсім несподівано увірвалося в доволі розмірене газетне життя краю. І одразу ж посипалися ключові щодо нового часопису запитання: хто ми, звідки ми та чого прагнемо?

Перший номер газети КлюЧ:

 

Ми  це вісім журналістів, що заснували нове видання та безпосередньо приклали зусилля для його успішного старту. Це три Наталі  Яцемірська, Марковська та Галагодза, дві Тетяни  Дєвіна та Шуханова, єдина Світлана  Федоришина. Чоловічу частину засновників представляють Сергій Сокальський та Олег Будзей. Зовсім недавно, якийсь місяць із чубчиком, ця творча вісімка була бойовим ядром найтиражнішої у наших краях газети «Подолянин».

То чому жми покинули супер надійний корабель, яким був, є і, сподіваємося, буде «Подолянин», і відважилися на самостійне плавання? Ключ до відгадки якраз і притаївся в останніх двох словах  «самостійне плавання». Чи в доволі часто цитованих рядках із «Кобзаря»: «В своїй хаті своя й правда, і сила, і воля».

 «Подолянин» - це газета з давно усталеними традиціями. Ці традиції мав право ламати і в потрібні моменти вдало це робив власник газети Віталій Бабляк. Після його несподіваної смерті, що сталася 24 травня 2011 p., корабель «Подолянина» успішно повела його дружина Алла Бабляк. Але надзвичайно важливу роль балансира між різними інтересами та локомотива нового, яку в газеті виконував Віталій Петрович, ніхто на себе так і не зміг узяти. Творчі суперечності, непомітні для стороннього ока, поволі наростали. Шлях нормального виходу з цієї ситуації ще 19 років тому в набагато гострішій ситуації продемонстрував сам Бабляк, коли у складі групи із семи журналістів, що працювали тоді в «Кам`янець-Подільському віснику», заснував приватну газету «Подолянин».

Ось і тепер цей маневр повторили вісім журналістів «Подолянина», заснувавши 25 листопада 2011 р. приватну газету «Кам`янець-кий часопис КлюЧ». Мирне розлучення, за взаємною згодою сторін, відбулося 26 грудня - в день 19-річчя «Подолянина» (зауважимо, що вік цілком дітородний).

...Життя б`є ключем. І надійний ключ до розуміння того, що відбувається навколо, ой як буває потрібен. Ось виходячи з цих простих міркувань, і народилася ключова частина імені нової газети. А в повну назву гарно вмонтувалося запашне українське слово «часопис» і необхідне регіональне уточненя - «Кам`янецький». Крім того, несподівано з`ясувалося, що в самому слові «ключ» перша і остання літери є початковими літерами словосполучення «Кам`янецький часопис», тому їх варто виділити особливо - «КлюЧ». А ніжне серцевинне «лю» - це наша любов до вас, шановні читачі. І дуже сподіваємося, що любов ця буде взаємною. Що ж до спрямованості нового видання, то наш товар у ваших руках.

Читайте, оцінюйте, радісно охкайте чи гнівно насуплюйте брови, критикуйте та пропонуйте! Ми відкриті для діалогу та налаштовані на розвиток. 

КлюЧ має і свій сайт -  https://klyuch.com.ua/

Пресса Кам`янця-Подільського

 


------

Прокоментуй Цей Пост:

Схожі Новини