В Кам'янці тепер є ПАТРОНАТНА СІМ’Я

  • 3 823
  • (Оцінок: 0)
В Кам'янці тепер є ПАТРОНАТНА СІМ’Я
В Кам'янці тепер є ПАТРОНАТНА СІМ’Я

Відповідно до розпорядження міського голови від 5 грудня 2022 року, в місті запроваджено послугу патронату над дитиною. Укладено договір між міським головою та патронатною сім’єю.

Начальниця служби у справах дітей Лілія Бевз: ❝Патронатна сім’я – це тимчасове (до 3 або 6 місяців) влаштування дитини в сім’ю. Це люди, готові прийняти в свою домівку малюка, який потребує захисту і догляду, виховання і реабілітації.


 Метою патронату над дитиною є забезпечення захисту прав дитини, яка через складні життєві обставини тимчасово не може проживати разом з батьками чи законними представниками, надання їй та сім’ї послуг, спрямованих на повернення в сім’ю або надання відповідного статусу для прийняття подальших рішень з урахуванням інтересів дитини.

Патронатним вихователем може бути повнолітній громадянин України, який має досвід виховання дитини й відповідні житлові умови, а також має повнолітнього члена сім’ї (чоловік, дружина, дорослі діти), які готові бути добровільним помічником патронатного вихователя, разом пройти навчання.

Державою виплачується допомога на утримання дитини в сім’ї патронатного вихователя та оплачується послуга патронату над дитиною.
Функцію, пов’язану з визначенням потреби тергромади у запровадженні послуги патронату над дитиною, кількості патронатних сімей покладено на службу у справах дітей❞.

Людина, яка виявила бажання стати кандидатом у патронатні вихователі, має звернутися до служби у справах дітей за адресою:

Майдан Відродження, 1, м. Кам’янець-Подільський, кабінети 413, 414,

тел. (03849) 51620, 51606.


------

Прокоментуй Цей Пост:

Схожі Новини