Запустили систему Custody Records

  • 4 893
  • (Оцінок: 0)
Запустили систему Custody Records
Запустили систему Custody Records

У Кам’янці-Подільському райуправлінні поліції запустили систему роботи із затриманими Custody Records, яка має на меті захистити доставлених осіб від неправомірних дій поліцейських, а також убезпечити самих працівників поліції від безпідставних звинувачень у неправомірних діях завдяки запровадженню ефективного цілодобового відеонагляду, — зазначив начальник ГУНП в Хмельницькій області полковник поліції Руслан Герасимчук, вітаючи представників Нацполіції, органів місцевої влади і самоврядування та правозахисних організацій, які прийшли ознайомитися з роботою системи.

Детальну презентацію алгоритму роботи системи провів начальник Управління дотримання прав людини Національної поліції України полковник поліції Руслан Горяченко: — Ми запускаємо систему у непростий для України час, коли усі основні сили та засоби зосереджені на захисті територіальної цілісності та суверенності нашої держави. Попри це, ми не забуваємо, що Україна залишається правовою європейською державою, і справа честі для нас не лише захистити кордони, а й належним чином розвивати та втілювати у життя всі ті сучасні позитивні практики, які були розпочаті ще до війни, показавши всьому світу, що ми залишаємося цивілізованою державою, у якій людина, її права і свободи — найвища цінність.
В червні проєкт Custody Records стартував у Хмельницькому районному управлінні поліції і за цей час встиг себе позитивно зарекомендувати. Аналогічні системи сьогодні були одночасно підключені у Кам’янець-Подільському та Шепетівському райуправліннях поліції.
Руслан Горяченко розповів, що обов’язковими елементами структури Custody Records є спеціальні інфраструктурні умови. Кабінети мають знаходиться на першому поверсі і мати систему відеоспостереження. Другою складовою є спеціальний інформаційний портал Національної поліції Custody Records, в якому фіксуються всі дії із затриманими і який дає можливість дистанційного контролю за усім, що відбувається під час роботи із особами, доставленими до управління поліції. Третя важлива складова — це спеціальні інспектори з дотримання прав людини.
В подальшому Custody Records планується встановити у менших підрозділах поліції, у штаті яких є слідчі, дізнавачі та оперативні працівники.

За інформацією.
Управління дотримання прав людини Національної поліції України

 


------

Прокоментуй Цей Пост:

Схожі Новини