Камянець-Подільський » Новини Кам'янця-Подільського » Новини міської ради » Кам'янецькі депутати продовжуть порушувати процедуру розгляду клопотаннь

Кам'янецькі депутати продовжуть порушувати процедуру розгляду клопотаннь

  • 2 193
  • (Оцінок: 0)

Хочу повідомити вам про бездіяльність наших міських депутатів (практично всіх, всіх партій і різних каденцій).
А саме про неприйняття рішень, коли особа пише клопотання відповідно до ч.ч. 6,7 ст.118 Земельного кодексу України, для одержання безоплатно у власність земельної ділянки із земель комунальної власності - через, що сотні кам'янчан розчаровуються в новій владі.


? Текст адміна групи тати Кам'янця - дивитись


Майже у 100 % таких клопотань, якщо вони звичайно йдуть без «договірняку», люди отримують відповіді наступного змісту:


«За вашою заявою від ______2021 року на розгляд пленарного засідання сесії Кам’янець-Подільської міської ради був винесений проект рішення «Про надання дозволу на розроблення проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки за адресою (згідно графічних матеріалів), м.Кам’янець-Подільський» Однак , на пленарному засіданні такої то сесії Кам’янець-Подільської міської ради такого то скликання, депутати міської ради розглянули зазначений проект рішення та при голосуванні не набрали необхідної кількості голосів для його прийняття».


:request: Хоча закон чітко говорить, що сесія має задовільнити прохання або відминити, вказавши причину!

Законний алгоритм дій повинен бути наступним:

  • є клопотання від особи про надання дозволу на розробку проекту землеустрою, якщо є підстави про відмову в такому клопотанні, повинно бути "рішення про відмову у наданні дозволу на розробку проекту землеустрою",
  • немає підстав для відмови, повинно бути "рішення про надання дозволу на розробку проекту землеустрою".
  • Третього не дано.

Тобто, у любому випадку повинно бути рішення.

 

А от коли вже буде оскарження рішення і воно виявиться незаконним, тут вже інші можуть настати правові наслідки для міської ради, а саме передбаченні ст 78 ЗУ "Про місцеве самоврядування" і депутатам потрібно буде думати, перед прийняттям такого рішення.
Коли ти, починаєш копати глибше, тобі у руки попадає протокол поіменного голосування, де депутати голосують проти, утримуються від голосування або не голосують. Що є порушенням при розгляді земельних питань.


Причини таких дій депутатів мені невідомі, чи вони просто необізнані (хоча є цілий юридичний відділ), чи не хочуть бути обізнаними, або просто не мають цікавості і не заінтересовані в отриманні якоюсь сторонньою для них особою земельної ділянки.


Хоча офіційно, міська рада такі дії пояснює наступним чином: що рада діє на підставі регламенту, затвердженого рішенням сесії від 11 грудня 2020 року і що не передбачено випадків, коли депутат зобов’язаний здійснювати голосування за те чи інше питання.
Однак, з такою позицією міської ради я не згідний і звернувся з позовом до суду про визнання протиправною бездіяльність Кам’янець-Подільської міської ради щодо порушення процедури розгляду клопотання та зобов'язати Кам’янець-Подільську міську раду, винести та розглянути його у відповідності та в строки, встановлені чинним законодавством України, на засіданні чергової сесії Кам’янець-Подільської міської ради.


Свою позицію я будував на наступних доводах, а саме, що повноваження щодо надання дозволу на розробку проекту землеустрою чи надання мотивовано відмови у його наданні, регламентовано частиною 6 статті 118 ЗК України. Умови, за яких орган відмовляє у наданні дозволу, визначені законом. Якщо такі умови відсутні, орган повинен надати дозвіл. Ці повноваження та порядок їх реалізації передбачають лише один вид правомірної поведінки відповідного органу - надати дозвіл або не надати (відмовити). За законом у цього органу немає вибору між декількома можливими правомірними рішеннями. Тому зазначені повноваження не є дискреційними.
Мої доводи 17.06.2021 року підтримав Хмельницький окружний адміністративний суд і задоволив позов до міської ради.
Моя мета цього всього, зобов’язувати в подальшому надавати громадянам правомірні рішення стосовно земельних питань, а не примітивні відписки. Надалі, якщо будуть видаватися рішення про відмову в наданні земельної ділянки, його можна буде оскаржити у суді із зовсім іншими правовими наслідками для депутатів, для міської ради та громадян.


Номер справи, для пошуку в реєстрі судових рішень 560/4158/21, буде доступним у середу.


------

Прокоментуй Цей Пост:

Схожі Новини