Ригоанали не хочуть публічності

  • 1 666
  • (Оцінок: 1)

Недобита (а скоро буде повішана) ригоаналівська мерзота Кам`янця не хоче допускати журналістів на засідання міської ради!

Місцеві корупціонери для цього прийняли пункт 1.6 Регламенту, положення якого, сформульовані таким чином, що представники телебачення, радіо і преси обов`язково мають пройти акредитацію в міській раді. Такі вимоги Регламенту можуть створити перешкоди для допуску на сесії міської ради тих журналістів та працівників ЗМІ, які не акредитувались, що буде грубо порушувати статтю 26 Закону України "Про інформацію".

Більше того, в п. 1.6 Регламенту мова йде лише про представників "телебачення, радіо і преси", що не включає журналістів, які працюють, як фрілансери. А це означає, що останніх також можуть не допускати на сесії міської ради, порушуючи їх право збирати та поширювати інформацію про діяльність ради.

Це означає, що Кам`янець-Подільська міська рада вийшла за межі своїх повноважень, встановивши додаткові вимоги проведення акредитації представників ЗМІ, які не передбачені законами України. Крім того, необхідність подання копії документа, що підтверджує державну реєстрацію ЗМІ, обмежує професійні права журналістів, які не працюють в зареєстрованих ЗМІ, але мають посвідчення журналіста (зокрема тих, які працюють в Інтернет-виданнях або як фріленсери).
Таким чином, пункт 1.6 Регламенту суперечить вимогам статті 26 Закону України "Про інформацію"» - пише адвокат, медіа-юрист Людмила Опришко.


------

Прокоментуй Цей Пост:

Схожі Новини