Камянець-Подільський » Новини Кам'янця-Подільського » Буденне життя » Кам'янецькі поліціанти працюють наче в 90-х роках

Кам'янецькі поліціанти працюють наче в 90-х роках

  • 2 048
  • (Оцінок: 0)
Кам'янецькі поліціанти працюють наче в 90-х роках
Кам'янецькі поліціанти працюють наче в 90-х роках

18 лютого 2021 року з моніторинговим візитом Кам’янець-Подільське районне управління поліції завітали провіряючі з Києва і прозріли. Кам'янецькі поліціанти працють наче в 90-х роках...

  • У приміщенні управління поліції відсутня кімната для проведення слідчих дій, а також кімната для конфіденційного побачення затриманого із захисником.
  • Наявна одна кімната для затриманих, яка відповідно до записів в книзі обліку осіб, які поміщені до кімнати для затриманих та доставлених чергової частини не використовувалась з початку 2017 року.
  • При огляді кімнати для затриманих встановлено недотримання санітарно-гігієнічних вимог та недотримання приватності (прозорі двері, камера відеоспостереження охоплює санітарний вузол).
  • Працівники поліції допускають порушення вимоги щодо негайності повідомлення органу, уповноваженого законом на надання безоплатної правової допомоги.
Моніторинговою групою (Регіональний представник уповноваженого ВРУ з прав людини в Хмельницькій області та регіональний координатор взаємодії з громадськістю) 


Також виявлені порушення вимог нормативних документів щодо ведення Журналу обліку доставлених, відвідувачів та запрошених (зокрема, не всі особи вносяться до Журналу, невірно зазначено час перебування в приміщенні поліції, мета доставлення/прибуття та ін.).

Центральний відділ поліції кам'янця-подільського 

Не здійснюється повною мірою облік затриманих осіб у службовій документації. Під час візиту встановлені випадки невнесення записів про затримання осіб у Книгу прийому і здачі чергування.

В управління поліції є кімната прийому громадян, відвідувачі мають вільний доступ до цієї кімнати, окрім громадян на інвалідних візках (високий поріг). Також не забезпечено доступ осіб з інвалідністю, які пересуваються на кріслах колісних до санітарного вузла.
На момент візиту Книга скарг та пропозицій не була в доступному для відвідувачів місці, про що також свідчать і кількість записів, які не вносились майже 2 роки.

Центральний відділ поліції кам'янця 

Моніторинговою групою під час візиту також встановлено, що майже на всіх службових кабінетах відсутні таблички із зазначенням посад та прізвищ працівників, які в них працюють. Звіт із рекомендаціями щодо усунення виявлених порушень буде направлено до керівника поліціі області.


------

Прокоментуй Цей Пост:

Схожі Новини