Камянець-Подільський » Новини Кам'янця-Подільського » Буденне життя » Торгівля на вулицях в Кам'янці-Подільському

Торгівля на вулицях в Кам'янці-Подільському

  • 1 941
  • (Оцінок: 1)
Торгівля на вулицях в Кам'янці-Подільському
Торгівля на вулицях в Кам'янці-Подільському

Проблема стихійної торгівлі в Кам'янці-Подільському не нова. Останніх десять років влада кілька раз робила кволі потуги вирішити , як задовільнити і тих, хто продає продукти з власної городини і як зробити так, щоб ця торгівля відповідала усім санітарним нормам.

Дивитись відео Торгівля на вулицях в Кам'янці-Подільському:

З того, як бачимо, не вийшло нічого.
Маючи в центрі міста великий речовий та продуктовий ринок, продавцям з села там місця не знайшлось, хоча в 2015 році виробники сільськогосподарської продукції збирали підписи і просили міського голову Сімашкевича надати їм нормальні місця для торгівлі.
Міський голова мав би з головою райдержадміністрації Сукачем В ( який нині є його заступником) це питання вирішити спільно, адже йшлось про інтереси селянина. Зібрано було понад 300 підписів…

Але єдине, що було запропоновано – прилавки в ринку, які виявились в силу різних обставин, не доступними для цих продавців.
Нещодавні спроби (2019 р.) вирішити проблему очолив вже сам заступник міського голови, колишній голова РДА Сукач В.
В газетах, мережі з’явились статті про те, як «влада поборола стихійну торгівлю» за допомогою правоохоронців, муніципальної інспекції. Скликались гучні прес-конференції. Але тротуари від стихійної торгівлі прибрали всього на тиждень.

Хочу звернути увагу на те, що не люди винні, які з городини намагаються продати свою продукцію, заробляючи на окраєць хліба.
Проблема більш глобальна – у небажанні влади зробити так, щоб це було добре усім і відповідало санітарним нормам. Не варто розганяти людей, але вже давно потрібно було продумати: в який спосіб і де забезпечити їх торговими місцями. Для цього потрібно дбати про людей. Про тих, хто купує і про тих, хто продає. Про тих, для кого щодня утруднений рух цими тротуарами.
Чи знаємо ми , як вирішити це питання?

- Так. Ми знаємо: точно не силовими методами. Будуть повноваження – реалізуємо такий проєкт.

---

Текст та відео з сторінки М.Посідка - дивитись


------

Прокоментуй Цей Пост:

Схожі Новини