Камянець-Подільський » Новини Кам'янця-Подільського » Буденне життя » Розширенні збори членів Громадської ради

Розширенні збори членів Громадської ради

  • 1 781
  • (Оцінок: 0)

Відбулися розширенні збори членів Громадської ради м.Кам’янець-Подільський (25 грудня 2015 рік) та інститутів громадянського суспільства міста на які запрошувалися депутати міської ради, міський голова, секретар міської ради, заступники міського голови, в.о. начальника міської поліції , кам’янчани . Збори були відкритими.

На жаль, очільник міста , секретар, та заступники міського голови не знайшли змоги прийти на засідання . Розпочались збори із привітання та нагороди почесними відзнаками, грамотами, членів Громадської ради за активну участь, якість в організації роботи, високу громадянську позицію в справі розбудови громадянського суспільства на відбудовчій ниві незалежної України голови ГО « Жіноча Сотня м. Кам’янець-Подільський» Діновської Л.П. та голови правління ГО « Рада голів ОСББ» Комарніцького В.С. До складу Громадської ради було прийнято два делегованих представника від ГО Кам’янець-Подільської міської територіальної громадської організації мешканців Старого міста «Старе місто» та ГО «Об’єднання переселенців України в м. Кам’янець-Подільський» . Із складу Громадської ради вибув представник ГО « Захисник села» в зв’язку із обранням депутатом районної ради .

<!--MBegin:https://k-p.net.ua/uploads/posts/2015-12/1451080079_zboru1.jpg|-->`Розширенні <!--MEnd-->

За порядком денним, на зборах активно обговорювався оприлюднений проект регуляторного акту, проект рішення Кам’янець-Подільської міської ради « Про затвердження Статуту територіальної громади міста Кам’янець-Подільський у новій редакції» . голова Громадської ради Валентина Магілат зауважила, що самого тексту проекту та тексту нового Статуту територіальної громади міста не було надруковано в офіційній газеті міської ради « Кам’янець-Подільський Вісник», що є порушенням порядку оприлюднення регуляторного акта . Всіх читачів в оголошенні посилали зайти на офіційних сайт міської ради і там знайти текст регуляторного акту та нового Статуту територіальної громади міста . Кам’янчани, в більшій частині, були позбавлені можливості ознайомитись із текстами регуляторного акту та нового Статуту територіальної громади міста . Також органи, які відповідальні за це, не подбали про людей, які мають певні фізичні вади, але є нашими повноправними членами громади, це інваліди по зору . Можна було начитати текст і подати для ознайомлення в організацію УТОС. Представник ГО «Єдність наша сила» Шелепницька І. звернула увагу, що Статут громади у новій редакції, що пропонує міська влада, є копією Статуту м. Вінниці, який був прийнятий ще в 2010р. і характеризує місто Вінницю, а не Кам’янець-Подільський. З моменту ухвалення вінничанами Статуту, до Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», станом на 03 грудня 2015 року, внесено 40 поправок. Норми щодо місцевого самоврядування в Україні містять понад 2000 нормативних актів, - тож, такий документ брати за основу є недоречним, оскільки він може містити застарілі норми.

<!--MBegin:https://k-p.net.ua/uploads/posts/2015-12/1451080088_zbor3.jpg|-->`Розширенні <!--MEnd-->

Депутати міської ради Посітко М. та Костюкович Д. заявили, що в такому вигляді приймати Статут територіальної громади міста не можна і вони будуть ініціювати зняття цього проекту для доопрацювання .
Збори вирішили звернутись до депутатів міської ради, міського голови Сімашкевича М.Є. із пропозицією, про створення якісної робочої групи. Статут територіальної громади є досить складним нормативно-правовим актом, тому для його розробки, мають залучатися науковці – спеціалісти в галузі місцевого самоврядування. В групу із написання Статуту територіальної громади міста, мають ввійти і представники інститутів громадянського суспільства.

<!--MBegin:https://k-p.net.ua/uploads/posts/2015-12/1451080049_zboru3.jpg|-->`Розширенні <!--MEnd-->

Також ураховуючи, що кожна територіальна громада є унікальна і неповторною, у розробці її «місцевої конституції» обов’язково мають брати участь представники місцевого населення (депутати міської ради; члени територіальної громади, які не лише добре знають специфіку місцевого життя, історичні, культурні, етнонаціональні особливості та традиції своєї територіальної громади, а які мають необхідну освіту – юридичну, економічну, соціологічну, філологічну тощо), необхідно долучити науковців з наших ВУЗів, запросити фахівців із Інституту політичних досліджень. Розглянути і прийняти на черговій сесії міської ради 7 ( сім ) Положень, які були подані до міської ради та міського голови ініціативною групою інститутів громадянського суспільства м. Кам’янець-Подільський як місцева ініціатива 10 червня 2015р.

А саме :
1.Положення «Про загальні збори(конференції) членів територіальної громади за місцем проживання в місті Кам’янець-Подільський»
2.Положення «Про громадські слухання в місті Кам’янець-Подільський»
3.Положення «Про консультації з громадськістю в місті Кам’янець-Подільський»
4.Положення «Про громадську раду в місті Кам’янець-Подільський»
5.Положення»Про порядок сприяння проведенню громадської експертизи діяльності органів та посадових осіб місцевого самоврядування міста Кам’янець-Подільський»
6.Положення «Про місцеві ініціативи в місті Кам’янець-Подільський»
7.Положення «Про громадську приймальню міста».


Збори звернули увагу депутатів міської ради, що були присутні, про порушення регламенту міською радою, щодо звернення від інститутів громадянського суспільства, громадян міста, які були подані на сесію міської ради, але нерозглянуте і не була надана відповідь.


------

Прокоментуй Цей Пост:

Схожі Новини