Млин Ірафа завалився!

  • 2 427
  • (Оцінок: 1)
Млин Ірафа завалився!
Млин Ірафа завалився!

Поруч біля фортеці завалилася пам`ятка архітектури - Млин Ірафа. Протягом 2015-2016 років стан пам’ятки різко погіршувався.

За невжиття заходів щодо належного утримання пам’ятки, ухилення від підписання охоронного договору та ігнорування листів  попереджень органу охорони культурної спадщини адміністративною комісією при виконавчому комітеті міської ради за поданням правоохоронних органів  в березні 2015 року власника пам’ятки було притягнуто до адміністративної відповідальності (протокол ХМ №030742 від 11.03.2015 р.) у відкритті кримінального провадження було відмовлено.

---

3 2010 року млин Ірафа перебував у приватній власності ПП "Полуботкін", а з 2014 року у Дмитра Полуботкіна.. (Інформація з Подолянина №04(1380))

---

- Довідка про млин

Нажаль  вжиті заходи не дали результату. 24 грудня 2016 року сталося обрушення даху та стін будівлі пам’ятки.

 

Так Млин Ірафа виглядав ще влітку.

 

Після чергового звернення міської влади до місцевої прокуратури та національної поліції про руйнування пам’ятки, розпочато кримінальне провадження передбаченого ч.2 ст.298 Кримінального кодексу України.

Відділ з охорони культурної спадщини міської ради міста Кам`янець-Подільський, спільно з Заповідником будуть відстоювати позицію щодо притягнення власника пам’ятки до відповідальності за руйнування.

 

Джерело - http://niazkamenec.org.ua/


------

Прокоментуй Цей Пост:

Схожі Новини