Камянець-Подільський » Люди » Спортсмени » Яніна Звершхановська чемпіон Модельного фітнесу

Яніна Звершхановська чемпіон Модельного фітнесу

  • 4 101
  • (Оцінок: 0)
Яніна Звершхановська чемпіон Модельного фітнесу
Яніна Звершхановська чемпіон Модельного фітнесу

Нещодавно в м.Чернівці відбувся відкритий кубок України з культуризму, бодіфітнесу, атлетизму та модельного фітнесу. Організатором якого була феде-рація WABBA. Більше 400 учасників боротися за першість у 10 категоріях. Найбільш цікавою категорією була «Модельний фітнес».

В ній поєднується граціозність, жіночність та спортивна форма. «Модельний фітнес» - це не тільки гарна фігура, хода, впевненість в собі, а й цільний образ спортивного тіла від зачіски до висоти каблука.
Це конкурс краси з спортивним спрямуванням без медикаментозного втручання- стероїдів. Тільки правильне харчування, режим дня, виснажливі тренування, вітаміни та спортивні добавки.
З кожним роком номінація набирає обертів та конкуренція стає все вищою.
Перемогу у цій номінації здобула кам’янчанка Яніна Звершхановська та стала абсолютною чемпіонкою кубку.
Який шлях подолала спортсменка до перемоги та що спонукало її зайнятися спортом – поцікавилась редакція Вечірнього Києва.

- Яніно, на змаганнях ВИ стали абсолютною чемпіонкою серед жіночих номі-націй з чого почалося Ваше спортивне життя?
Моє спортивне життя почалося з того, що я вирішила покращити фізичний стан свого тіла та набрати вагу.
Прийшла в зал того року, обрала спортивний комплекс «Поділля» заради тренувань у досвідченого тренера Олександра Адольфовича Баранецького.
Під його керівництвом почала займатись. Та швидко отримала перші результати. Тренер побачив у мені гарний потенціал і сам запропонував зайнятися спортом на професійному рівні. Я погодилась, адже за його плечима досвід виховання спортсменів, які неодмінно стають чемпіонами.
Так, як я люблю все нове та авантюристка в душі, то не могла залишися поза цієї інтригою. Зазвичай, спортсмени починають із змагань обласного та регіонального рівнів, але тренер поставив високу планку і ми відразу розпочали підготовку, адже часу до кубку залишалось досить мало.

 

- Як відбувалась підготовка до змагань?
- До змагань я готувалась досить серйозно, бо поставила ціль здобути перемогу. Основними правилами були правильне харчування, дотримання режиму та постійні виснажливі тренування. Багато часу забирали репетиції з позування та дефіле. Важливими моментами підготовки були спеціальний купальник, грим та взуття, які є елементами суцільного образу.

- Як проходив Кубок України? І чим найбільше запам ’ятався ?
- Більше 400 учасників з усієї України боролися за першість у 10 категоріях, конкуренція була на високому рівні. Адже серед учасників було багато титулованих спортсменів. Амбіції дівчат зашкалювали так, як кожна з них важко готувалась та розраховувала на перемогу.
Я змагалася у катерогії «Модельний Фітнес» до 165 см. ( прим. ред. категорії поділяються за зростом). У ній була найбільша кількість
учасників. Конкурс проходив в декілька етапів : півфінал, порівняння, дефіле та фінал.
Продовж усіх етапів змагань ейфорії та переживанням не було меж. Але це не завадило мені здобути перемогу у своїй номінації та отримати титул абсолютної чемпіонки кубку України.
- Чи бажаєте продовжувати займатися спортом та досягати нових висот?
- Я не зупинилась на досягнутому та одразу після Кубку України, який проходив у місті Чернівці, вирішила спробу
вати свої сили в київській федерації PRO рівня UBPF. Моєю метою було увійти в фінал.
Мрія збулась та я отримала довгоочікуване 4 місце в номінації «Модельний фітнес». Та вже розпочала готуватись до наступного сезону 2016.
В майбутньому хотілося б щоб спорт став не тільки хобі але й професією.
Хочу подякувати тренеру за віру в мене та за те, що зумів відкрити у мені по-тенціал. Надіюсь, що виправдала його сподівання. Сили та час не були потрачені даремно.
Було б набагато важче, якби не підтримка нареченого Сергія, який був поруч на всіх етапах підготовки до змагань. Адже строга дієта та виснажливі тренування позначались на нервовій системі. Вдячна йому за розуміння та вважаю, що це одна перемога на двох!


Олеся Нечай – газета Вечірній Кам`янець №22 від 26 червня 2015року.


------

Прокоментуй Цей Пост:

Схожі Новини