Камянець-Подільський » Історія » Пам`ятки архітектури » Круглий стіл або пам'ятник 7 культурам

Круглий стіл або пам'ятник 7 культурам

  • 6 341
  • (Оцінок: 2)
без картинки
Круглий стіл або пам'ятник 7 культурам

У Кам`янці-Подільському під час проведення фестивалю "7 культур" з`явився новий пам`ятник, розмістився на пагорбі за Старою фортецею.

Це пам`ятник, скульптурна композиція "Стіл Згоди ", встановлений в 2001 році скульптором А. Ігнащенко, а » хрест, що поруч це зовсям інша історія....

Версія 1 - Пам`ятник являє собою бетонний кругле жорно, з металевою трубою в центрі у вигляді корони. Жорно символізує місто, а труба - фортеця. Навколо розкладені вапнякові брили. Їх сім, вони символізують народи, що чинили Кам`янець : українці, росіяни, поляки, вірмени, литовці, турки і євреї. Осторонь лежить восьмий камінь, який говорить про те, що в майбутньому на розвиток міста може вплинути будь-яка інша нація чи народність.

 

Версія 2 - Пам`ятник являє собою восьмиметровий залізобетонний диск, символізуючий жорна історії, увінчаний короною Поділля з сімома розташованими по периметру дикими камінням, що є символами семи культур, які залишили значний слід в історії та архітектурному обличчі міста в петлі Смотрича.

На деякому віддаленні від основної групи розташований восьмий камінь, що виступає знаком швидкоплинності буття і мінливості долі, яка в майбутньому може зробити ще який-небудь народ творцем нової історії Кам’янця.

`Круглий

 


------

Прокоментуй Цей Пост:

Схожі Новини