Камянець-Подільський » Довідка » Освіта в Кам`янці » Навчальні заклади Кам'янець-Подільського

Навчальні заклади Кам'янець-Подільського

  • 41 882
  • 1
  • (Оцінок: 7)
Навчальні заклади Кам'янець-Подільського
Навчальні заклади Кам'янець-Подільського

Навчальні заклади Кам`янець-Подільського:

 Кам`янець-Подільський національний університет.

Сайт закладу

Нам детально повідомили кількість виділених місць та кількість поданих заяв на відповідні напрями. Найпопулярнішими напрямами, як і можна було передбачати, стали наступні: «Історія» (1,6 чол./місце), «Філологія. Англійська мова і література» (1,6 чол./ місце), «Психологія» (1,6 чол./місце), «Інформатика» (1,6 чол./місце), «Філологія. Українська мова і література» (1,5 чол./місце).

На фізико-математичний факультет, у зв`язку з наданням університету статусу національного, цього року збільшили державне замовлення на 90 місць. Рівно 1 чол. на місце на напрям «Математика». Є недобір на спеціальність «Фізика», що пояснюється складністю навчання на фізико-математичному факультеті, та спеціальність «Музичне мистецтво». Через обставини з недобором, прийом документів надані спеціальності продовжено до 25-26 липня. Зарахування здійснюється до 5 серпня. Приймальній комісії важко прогнозувати, скільки абітурієнтів стане студентами, оскільки близько 60% поданих документів є копіями, що означає, що особа ще визначатиметься, у якому навчальному закладі навчатиметься, у разі зарахування до кількох.

До речі, уже можна побачити результати конкурсу сертифікатів та знайти себе в списках зарахованих на перший курс денної форми навчання.

 

Подільський державний аграрно-технічний університет.

Детальніше про університет

 Сайт закладу

Кількість абітурієнтів, як і минулого року, достатня. Найбільше користуються попитом і на далі економічні спеціальності. На напрями «Облік і аудит», «Менеджмент», «Економіка підприємства», «Фінанси і кредит» конкурс до 1,5 чол./місце. Не менше заяв подано на деякі технологічні спеціальності, зокрема «Геодезія, картографія, землеустрій», «Технологія виробництва і переробки продукції тваринництва». З 23 липня розпочинається зарахування.

У ПДАТУ буде продовжено до 28 серпня набір на додаткові місця на комерційну форму навчання на напрями: «Агрономія», «Екологія, охорона навколишнього середовища та збалансоване природокористування», «Лісове і садово-паркове господарство», «Ветеринарна медицина», «Процеси, машини та обладнання агропромислового виробництва», «Енергетика та електротехнічні системи в АПК», «Професійна освіта», «Автомобільний транспорт», «Транспортні технології».

Факультет військової підготовки - самостійний військовий заклад, інтегрований з ПДАТУ. Згідно з розпорядженнями Міноборони України, прийом документів завершився 20 червня. Уже відомі результати вступних випробувань, є списки зарахованих на 1-ий курс. Зважаючи на високий рівень професійної підготовки закладу, запитах військових інституцій по влаштуванню випускників на роботу у державній прикордонній службі, МВС України, військово-морських силах тощо, цьогорічний конкурс на напрями «Міністерство оборони» та «Міністерство України з питань надзвичайних ситуацій та у справах захисту населення від наслідків Чорнобильської катастрофи» становив 2,5 чол./місце, що є одним з кращих показників по ВНЗ України та найвищим серед кам`янецьких.

У вищих навчальних закладах І-ІІ рівнів акредитації (коледжі, технікуми, училища) прийом документів на денну форму навчання здійснюється на базі 9 та 11 класів до 29 липня включно.

Коледж ПДАТУ.

Статус: державний

(03849) 239-21

 вул. Лесі Українки 95, Кам`янець-Подільський, 32300.

Найпопулярнішими є напрями «Енергетика», «Механізація», «Юриспруденція», «Технологія». Менше абітурієнтів цікавляться вивченням ветеринарної медицини та агрономії.

 

Медичне училище.

Сайт закладу

Статус: державний

Форма навчання: денна

(03849) 230-41

вул. Пушкінська 31, Кам`янець-Подільський, 32300

 

Спеціальності:

Лікувальна справа.

Акушерська справу.

Лабораторна діагностика.  

 «Лабораторна діагностика» - єдине відділення в області, тому попит великий, уже понад 2 чоловіки на місце. На другому місці - напрям «Лікувальна справа», на третьому - «Акушерська справа». Серед абітурієнтів велика кількість дітей-сиріт, дітей із багатодітних сімей, пільговиків, котрі, згідно з наказом МОНУ, зараховуються поза конкурсом. Уже 30 осіб із цільовим направленням від головних лікарів міських і районних лікарень.

 

Коледж будівництва, архітектури та дизайну

Сайт закладу

Статус: державний

Форма навчання: денна

(03849) 2-44-32, Факс: 2-24-76

 вул. Соборна, 1, м. Кам`янець-Подільський, Хмельницька область, 32300

 

Загалом усі спеціальності і напрями користуються попитом. Найбільше популярні: «Будівництво», «Експлуатація», трішки менше - «Технологія», «Монтаж».

 

 

 

 

Планово-економічний технікум-інтернат для інвалідів

Сайт закладу

Статус: державний

Форма навчання: денна

тел. факс (03849) 3-26-51, тел.  3-26-72

 32300, Хмельницька обл., м. Кам`янець-Подільський, вул. Годованця, 13.

 

Спеціальності: бухгалтерський облік (системи АПК) – прийом на І-ІІ курси (денна форма); економіка підприємства (системи АПК) – прийом на ІІ курс (денна форма); соціальна робота – прийом на І курс (денна форма). Прийом до технікуму осіб з обмеженими можливостями (інваліди II і III груп та інваліди з дитинства) проводиться за результатами вступних випробувань у формі співбесіди.

Прийом до технікуму – за кошти юридичних і фізичних осіб на базі повної загальної середньої освіти:  галузь знань і спеціальності: – економіка та підприємництво (економіка підприємства; бухгалтерський облік).

Сертифікати, за якими здійснюється прийом: українська мова і література, математика.

Цікаво про технікум  ось тут і відгуки є.

 

Індустріальний коледж

Сайт закладу

Статус: державний

Форма навчання: денна, заочна

(03849) 233-83

 вул. Суворова, 17, Кам`янець-Подільський, 32300

 

Серед восьми спеціальностей і напрямів підготовки найбільш популярні: «Фінанси» і «Кредит», найменше -  «Обробка природного каменю» і «Електрика».

Коледж харчової промисловості. Більш-менш порівно заяв подано на економічні напрями підготовки. З недобором проблем немає, оскільки зараз харчова промисловість працює і люди розуміють перспективу; тому технологічні спеціальності користуються попитом.

 


Професійний будівельний ліцей

Сайт закладу

Статус: державний

(0-3849)3-61-40, 3-63-20

 32300, м. Кам`янець-Подільський проспект Грушевського, 2А

 

Спеціальності: муляр; штукатур (1,5 років); оператор комп`ютерного набору; секретар керівника (1,5 року); (Контрактна форма навчання.) перукар; перукар ІІ-ого класу; перукар І-ого класу (1,5 років) (Державна та контрактна форма навчання.)

З базовою загальною середньою освітою та терміном навчання 2 роки:

реставратор пам`яток дерев`яної архітектури; штукатур; лицювальник-плиточник; реставратор декоративних штукатурок і ліпних виробів; маляр; штукатур; лицювальник-плиточник; монтажник гіпсокартонних конструкцій; монтажник санітарно-технічних систем і устаткування; електрозварник ручного зварювання.

  

Професійний художній ліцей

Сайт закладу

Статус: державний

(03849) 348-00

 вул. Героїв Небесної Сотні, 43, Кам`янець-Подільський, 32307

 

Спеціальності: Виконавець художньо-оформлювальних робіт. Штукатур. Електромонтер із ремонту та обслуговування електрообладнання. Виробник художніх виробів із дерева. Різьбяр по дереву та бересті. Столяр будівельний. Кондитер. Кухар. Бджоляр. Вишивальниця.

 

 

 

 

Коледж культури і мистецтв

Сайт закладу

Статус: державний

Форма навчання: денна, заочна

(03849) 2-39-16, 2-52-02

 вул. Зарванська 3, Хмельницька область, м. Кам’янець-Подільський, 32300

 

Спеціальності: Декоративно прикладне мистецтво, Народна художня творчість Спеціалізація Видовищно-театралізовані заходи , Музичне мистецтво естради, Народне пісенне мистецтво, Бібліотечна справа, Діловодство, Хореографія, Спеціалізація Народна хореографія, Народне інструментальне мистецтво (народні інструменти), Народне інструментальне мистецтво (духові інструменти).

 

===

 

 Ось тут сайтик з відгуками про кам`янецькі навчальні заклади


------

Останні коментарі:

Боднар Анна Вікторівнв
Боднар Анна Вікторівнв

Скажіть будь-ласка скільки державних місць на естраді?

Цитувати Скарга

Прокоментуй Цей Пост:

Схожі Новини