«КОМУНІЗМ = РАШИЗМ»

  • 3 376
  • (Оцінок: 0)
«КОМУНІЗМ = РАШИЗМ»
«КОМУНІЗМ = РАШИЗМ»

У дворику Руського магістрату відкрито пересувну виставку «КОМУНІЗМ = РАШИЗМ» розроблену командою Галузевого державного архіву Українського інституту національної пам‘яті. У Кам’янці-Подільському співорганізаторами виставки виступив НІАЗ "Кам'янець".

Виставка «КОМУНІЗМ = РАШИЗМ» вперше експонувалась в Києві на Михайлівській площі у червні 2022 р., а пізніше була презентована не лише в обласних центрах України, але й за кордоном – в країнах Балтії, зокрема у Литві та Естонії. «Родзинкою» виставки в нашому місті стало те, що вона вперше представлена двома мовами – поряд з україномовною версією на зворотній стороні стендів розміщено англомовну.
Виставка «КОМУНІЗМ = РАШИЗМ» має на меті показати паралель між злочинами СРСР та сучасної росії. Однією з причин повторення цих злочинів є їх забуття та непроговорення на належному рівні.

Виставка «КОМУНІЗМ = РАШИЗМ» демонструє на конкретних історіях знищених людей, що криваві методи росії не змінилися ще з минулого століття. У якості наочного прикладу експозиція розповість 13 історій українців з ХХ та ХХІ століть, які постраждали від комуністичного режиму та від рашистського.

Полятинчук 
Виставка створена на основі архівних документів Центрального державного архіву громадських об'єднань України, Державних архівів Львівської області, Житомирської області, Миколаївської області, Вінницької області, Волинської області, сучасних світлин та задокументованих злочинів сучасної російської армії.


Автори виставки: директор Архіву національної пам‘яті Ігор Кулик та комунікаційниця Архіву Дарина Рогачук. Над проектом працювали: Олександр Денисенко, Тетяна Прись, Анна Ряба, Світлана Старовойт, Євгеній Янкевич. Партнер: Національний музей Революції Гідності.
Виставка триватиме до 20 лютого 2023р. Вхід вільний для всіх охочих.

Виствка Рашизму в Кам'янці 


------

Прокоментуй Цей Пост:

Схожі Новини