Помер Іван Васильович Кляпетура

  • 3 676
  • (Оцінок: 0)
Помер Іван Васильович Кляпетура
Помер Іван Васильович Кляпетура

Мистецька спільнота Хмельниччини понесла велику втрату. На 75 році життя пішов у вічність знаний непересічний митець, майстер скульптури, живопису і графіки Іван Кляпетура.

Іван Васильович Кляпетура народився в с. Кадиївці на Кам’янеччині. У 1971 році закінчив художньо-графічний факультет Одеського державного педагогічного інституту ім. Ушинського. Член Національної спілки художників України. Нагороджений відзнакою міського голови «За заслуги перед міською громадою». Темпераментний і харизматичний, Іван Кляпетура з юності мав багато творчих планів.

Викладав у міській дитячій художній школі, займався монументально-декоративним мистецтвом у Чернівецьких художньо-промислових майстернях, , вчив дітей малюванню у Кадиєвецькій середній школі. Багатство задумів і ідей митець втілював у дереві, камені, на папері, полотні.
Іван Кляпетура залишив велику творчу спадщину, яку кам’янчани пам’ятають за численними виставками, серед яких декілька песональних.


Ще тиждень тому художник працював над двома картинами. На одній з них на нас дивиться безліч очей, мабуть, це Всесвіт душ, у який злетіла і його…
У скорботі низько схиляємо голову. Вічна пам'ять Івану Кляпетурі... Поділяємо біль та горе родини Кляпетур


------

Прокоментуй Цей Пост:

Схожі Новини