Камянець-Подільський » Свобода в Кам`янці » Підприємці закидали яйцями Ядуху та його биків

Підприємці закидали яйцями Ядуху та його биків

  • 4 538
  • (Оцінок: 0)

16 листопада 2011 року

У Хмельницькому, на майдані Незалежності, зуміли згуртуватися люди, партії, та організації проти політики влади

та «псевдореформ» антинародного режиму Януковича.

Під час акції її учасники висували свої вимоги владі щодо сприятливих умов функціонування малого та середнього бізнесу. Найбільш нагальна – щодо застосування Податкового кодексу до підприємців, що обрали спрощену систему оподаткування. Також мітингувальники вимагали прийняти закон України «Про громадський контроль».

Місцеві прислужники Януковича, очолювані сатрапом окупаційного режиму Ядухою, намагалися влаштувати проти протестувальників кілька провокацій. Вони на шкільних автобусах звезли кількасот працівників районних державних адміністрацій та рад ніби-то для відзначення Дня працівника сільського господарства, хоча це свято припадає на 20 листопада. Звезені та проплачені чиновники в робочий час, замість виконання своїх посадових обов’язків державних службовців, стали інструментом провокації сатрапа Януковича Ядухи.

<!--kamenec_media_begin:https://www.youtube.com/watch?v=S9-0JNi02E8--><!--kamenec_media_end-->

Під прапорами партії регіонів, з понурими головами чиновники прийшли на майдан, аби перешкодити акції протесту проти грабіжницької та антинародної політики влади та її прислужників на місцях. Банери і плакати, які несли регіонали мали явний антисвободівський зміст. Очолював провокаторів голова ОДА Василь Ядуха, голови районних державних адміністрацій, голови районних рад від ПР, їх заступники. Але кількатисячний майдан зустрів провокаторів гучним: «Ганьба!», «Ядуху у відставку», «Банду – геть!».

<!--kamenec_media_begin:https://www.youtube.com/watch?v=gauXvB4jm94--><!--kamenec_media_end-->

До протестуючих вийшов губернатор Василь Ядуха. Майдан його зустрів майже казковою новорічною "щедрістю та гостинністю": з опозиційного табору в очільника області полетіли яйці, монети, яблука. Один з продуктів за гарною регіонівською традицією - яйце, поцілив Василеві Степановичу у руку, про що свідчила пляма на його недешевому верхньому одязі. Проте, таких нападок з боку ворожого табору Ядуха не злякався і свідомості не  втратив,  та, захищений  спинами міліціянтів і  грудьми однодумців, спромігся на кількахвилинну промову перед Майданом. У своєму виступі він звернувся до учасників акції протесту, і запевнив, що їх використовують у своїх ігрищах організатори-«алкоголіки», які, отримуючи великі прибутки, не хочуть сплачувати справедливі податки.

 

Депутат обласної ради Ігор Сабій:

«Після такої провокації, влаштованої проти людей Василь Ядуха повинен негайно піти у відставку. Людей зірвали з робочих місць і в робочий час привезли для влаштування провокацій. Голова ОДА повинен особисто відповісти за все, що відбувалося на майдані», - сказав він.

 

Звертаючись до людей, Ігор Сабій наголосив:


«Хмельницька «Свобода» неодноразово наголошувала, що головними вимогами акцій протесту проти грабіжницької політики влади має бути розпуск Верховної Ради, відставка уряду Азарова-Тігіпка, імпічмент Президенту Януковичу. Об’єднавши свої зусилля навколо цих вимог, ми маємо шанс перемогти і скинути цей режим. Ядуха – це яскравий представник і прислужник Януковича. Ми неодноразово вимагали від Президента звільнити його за ріст корупції і хабарництва в органах влади, нищення малого і середнього бізнесу, покривання «молочної», «земельної» та «рибної» мафії, утисків свободи слова. Але Януковичу потрібен такий прислужник і він не реагує на жодні вимоги. Тому всю цю гнилу систему потрібно змінити, і зробити це повинна українська громада», - сказав свободівець.

 




------

Прокоментуй Цей Пост:

Схожі Новини