Меморіал Присязі на вірність Україні

  • 1 969
  • (Оцінок: 0)
Меморіал Присязі на вірність Україні
Меморіал Присязі на вірність Україні

В Кам`янці-Подільському збудують  "Меморіал Присязі на вірність Україні" авторства Віктора Рудюка та скульптура Сергія Кляпетури. Вони запропонували відтворити мить присяги українськими діячами. Вказана вартість такого проекту – понад 6,7 мільйони гривень.

Наскільки зрозуміло звести комплекс планують біля готелю Україна – неподалік собору на вулиці Лесі Українки. «Пам’ятний знак має засвідчити, що перша спроба об’єднати весь український народ відбулася саме в Кам’янці-Подільському», - повідомляють у прес-службі міської ради.


Відкритий архітектурний конкурс був проведений вчора, 13 березня, Департаментом містобудування та архітектури міської ради в приміщенні НІАЗ «Кам’янець». Саме там наразі виставлено дев’ять ескізних проектів Меморіалу, авторами яких стали знані архітектори й скульптори міста, а також студенти та їхні викладачі. Утім для об’єктивного голосування на проектах не було вказано авторів.


«Усі роботи, що представлені на конкурс, досить потужні. Кожна з них заслуговує уваги, - слова заступника міського голови Кам’янця-Подільського Вадима Савчука наводить прес-служба міської ради. – Приємно, що на мапі Кам’янця з’явиться пам’ятний знак, присвячений такій важливій події, як 100-річчя Української революції 1917-1921 років. Крім того, саме наше місто відіграло у ній важливу роль, ставши місцем осередку Директорії УНР і тимчасовим державним центром Республіки.

------

На другому місці – ще одна робота Сергія Кляпетури.

В трійку вибраних робіт увійшов і проект авторського колективу в складі скульптора Андрія Кліща та архітектора Вадима Порчинського. «Саме ці роботи будуть взяті за основу для подальшого проектування Меморіалу».


------

Прокоментуй Цей Пост:

Схожі Новини