Камянець-Подільський » Довідка » Освіта в Кам`янці » Кам’янець-Подільська бібліотека-філія №2

Кам’янець-Подільська бібліотека-філія №2

  • 1 017
  • (Оцінок: 0)
Кам’янець-Подільська бібліотека-філія №2
Кам’янець-Подільська бібліотека-філія №2

Кам’янець-Подільська бібліотека-філія №2 одна з найстаріших бібліотек міста. Офіційно бібліотека почала діяти 1 жовтня 1954 року згідно рішення міськвиконкому в східній частині міста в районі Руських фільварок, можливо тому, що ще в 1920 році в цьому районі була створена хата-читальня.

В 1962 році рішенням обласного управління культури бібліотеці №2 присвоєно звання «Бібліотека відмінної роботи».
З лютого 1982 року рішенням міськвиконкому бібліотека починає працювати в новому сучасному приміщенні по проспекту Грушевського, 62а.


 Протягом свого існування бібліотеку в різні роки відвідували відомі письменники і поети: Микита Годованець, Микола Тищук, Володимир Бєляєв, Євмен Доломан, Турсул-Заде, Анатолій Ненцінський. В рамках поетичного фестивалю «Поділля Open» гостями бібліотеки були українські письменники Ніна Фіалко, Андрій Кокотюха, поети Віталій Михалевський, Михайло Цимбалюк, Маргарита Каменєва-Шевернога, Ірина Федорчук.


Слід відзначити, що бібліотека знаходиться в мікрорайоні, де проживає та навчається багато молоді. Це студенти податкового коледжу, коледжу ПДАТУ, ПСНРС коледжу, ДНЗ «Подільський Центр ПТО», НВК №3, ЗОШ №5, ліцей «Славутинка». З 2016 року всі користувачі бібліотеки-філії мають доступ до мережі Інтернет.


#Культура_України
#Культурна_столиця_Поділля
#Камянець_Подільський


------

Прокоментуй Цей Пост:

Схожі Новини