Камянець-Подільський » Блогери » Полятинчук » Символічна передача державного прапора

Символічна передача державного прапора

Символічна передача державного прапора
Символічна передача державного прапора

21 травня 2023 року, відбулась символічна передача державного прапора , від вояків часів УНР -воякам ЗСУ. Місце цього дійства теж обрано не випадково. Адже саме тут відбувалось прийняття присяги Директорії, урядом, держслужбовцями та вояками Української Народної Республіки.

Біля каменю «Кам'янець Столиця України 1919» відбулась символічна передача Державного Прапора від воїнів УНР бійцям ЗСУ і підняття на флагшток під Гімн України, який виконав хор «Журавлик». Саме на цьому місці 103 роки тому відбулася урочиста присяга Директорії, уряду, чиновників і війська на вірність Українській Народній Республіці.

Неймовірно актуальні сьогодні слова з присяги 1919 року "....з ворогом ні в які, навіть найменші, порозуміння, не входити, завжди поводитись так, як цього військові закони та честь воіна-лицаря вимагають, в цей спосіб і честь жити і честь умерти. В цьому мені, Святий Боже, моя любов до Украіни Рідньоі та народу, допоможи ."


Державний стяг піднято на щоглі під славень нашої України, який виконав хор "Журавлик" Іван Нетеча .

Пласт в Кам'янці-Подільському завжди цінуватиме історію своєї держави, свого міста, та невпинно шануватиме традиції нашого народу.

Організація заходу - товариство Просвіта


Все буде Пласт, Все буде Україна


------

Прокоментуй Цей Пост:

Схожі Новини