Камянець-Подільський » Блогери » Полятинчук » ЩОБ НЕ ВИЖИВАТИ, А ЖИТИ

ЩОБ НЕ ВИЖИВАТИ, А ЖИТИ

ЩОБ НЕ ВИЖИВАТИ, А ЖИТИ
ЩОБ НЕ ВИЖИВАТИ, А ЖИТИ

ІДЕЯТОН - Кам'янець- Подільський інтелектуальний клуб - вперше в історії громади відбувся на цих вихідних в приміщенні "Музею мучеників XX століття".

Модератором зустрічі виступив народний депутат України, Голова Підкомісії взаємодії держави і бізнесу та інвестицій Комітету з питань економічного розвитку Ігор Марчук спільно з командою Ярослава Рущишина, народного депутата України, секретаря Комітету з питань економічного розвитку.
Спочатку гостей громади ознайомили з творчістю нашого кам'янецького художника Леоніда Олексійовича Сорокатого.
Потім ловили кожне слово видатного українського історика, доктора історичних наук, професора Ярослава Грицака, який добре розуміє структуру світу, вміє не лише описати події минулого, але й оцінити їх із позицій теперішнього часу.


"Говорили про економічний код українця, про довіру між державою й суспільством, про моделі й шляхи економічного розвитку України, про реформу судової системи, про корупцію та правосвідомість, про економічну психологію та візіонерство, про роль і значення історії у формуванні державної політики та розбудові інституцій, про майбутнє Європи та світу, і про місце та роль України в геополітичній конфігурації XXI сторіччя", - як відмітив на сторінці у фейсбуці Ігор Петрович Марчук.


Михайло Посітко - міський голова Кам'янця-Подільського, Андрій Дранчук - голова Хотинської міської ради, Юрій Безродний - голова Китайгородської ОТГ, Анатолій Тимчук - голова Староушицької ОТГ презентували Подільсько-Буковинський кластер.
В панельних дискусіях про розвиток громади в умовах війни брали участь представники Львівської міської ради, Сокальської ОТГ, депутати Кам'янець-Подільської міської ради та секретар міської ради Ірина Шелепницька.


"Війна - це катастрофа, але є і величезною нагодою для внутрішніх змін у країні, які також змінять долю українців і їхній статус у всьому світі",- зазначив професор Ярослав Грицак .
Так, на жаль, величезною ціною багатьох втрачених життів, але саме досвід страшної війни дає нам мудрість і мужність, щоб жити, а не лише виживати.


------

Прокоментуй Цей Пост:

Схожі Новини