Камянець-Подільський » Блогери » Ірина Пустиннікова » Силурійське море для дітей

Силурійське море для дітей

  • 11
  • (Оцінок: 0)
Силурійське море для дітей
Силурійське море для дітей

Сьогодні 3-А мого Гриця закріплював на практиці вивчене на уроках ЯПС ("Я пізнаю світ"), а я здійснювала давню мрію - ми побували на палеонтологічній екскурсії. Ihor Kasiianyk в цій царині - науковець і екскурсовод рівня бог (з просто неймовірним почуттям гумору).

Озброївши дітей рукавичками, пульверизаторами, ємностями для збору артефактів і - саме головне - планшетами з потрібним знаряддям (збільшувальне скло, долото, міні-каремат, щіточка тощо), він показав, що сірий вапняк нашої фортеці - живий (ну принаймні колись був живим), що під ногами у нас - скарби, варто лише сконцентруватися, не поспішати і придивитися.

Народе, це фантастика. Діти знаходили і рако-скорпіонів, і трилобітів, і корали, і викопні лілії, і шматочки ортоцератидів, котрих Ігор називає кракенами Силурійських морів. І це все - навколо Старої фортеці, не десь далеко від міста! Грицька мій знайшов абсолютно шикарну брилу, спаяну з сотень мушель - і з шматком трилобіта на ній. Ну, фантастика, кажу.

По маршруту ще в жовтні 2022 р. Ігорем з командою були встановлені інформаційні щити, де дуже простими словами розказується про дуже складні геологічні процеси.

Сподіваюся, колись і на сплаві від Ігоря побуваємо.

Коротше, хто в Кам'янці сто разів був і не знає, а що б тут ще зробити - от вам ідея: шукайте з Ihor Kasiianyk трилобітів. Svitlana Nikolina, ви вже були?:)
А, ще згадала прикольне: 7 травня минулого року пан Ігор проводив таку екскурсію для родини Удовиченків. І восьмирічний хлопчик знайшов чималу брилу зі шматком рако-скорпіона. Але мама рішуче відмовилася лишати такий сувенір. Ігор запропонував малому розколоти камінь на дрібніші шматки, подивитися, чи нема щось цікавого у брилі всередині.

 Ну от, докололися. Тепер геологи світу обговорюють викопну істоту - Удовиченкая Подоліка. І таке на екскурсіях буває.

--

Ігор Касяник, Палеонтологічна екскурсія, Екскурсія для дітей


------

Прокоментуй Цей Пост:

Схожі Новини