Камянець-Подільський » Блогери » Козак Руслан » Як і з чим пити горілку?

Як і з чим пити горілку?

  • 79
  • 1
  • (Оцінок: 0)
Як і з чим пити горілку?
Як і з чим пити горілку?

Будь-яку горілку перед вживанням потрібно добре охолодити. Для цього можна на декілька годин покласти пляшку до морозильної камери. Це пом’якшить пекучий смак та різкий аромат алкоголю.

Без цього алкогольного напою рідко обходиться застілля. Якщо горілка є не в чистому вигляді, то виступає інгредієнтом коктейлів. Це міцний алкоголь, який досить швидко викликає сп’яніння. Тому бажано знати, як його правильно пити та чим закушувати.

Правила безпечного вживання горілки

Перш за все напій має бути високоякісним. Горілка, яка вироблена зі спирту категорій «Люкс», «Альфа» або «Пшенична сльоза», легко засвоюється та не викликає негативних наслідків. В чистому виді можна вживати вироби з пшениці, у яких чистий та м’який смак. У напоях з кукурудзяними або картопляними спиртами часто присутні сивушні олії. Але вони мають солодкий вершковий присмак, що подобається багатьом поціновувачам.

Вживати горілку теж потрібно охолодженою. Для цього її наливають у чарки ємністю не більше 100 г. Щоб уникнути швидкого сп’яніння, а також опіка рота та стравоходу, напій випивають залпом та швидко заїдають.


Які страви доречні до горілки?

Існують традиційні закуски, які подають разом з міцним алкогольним напоєм. Це достатньо калорійні продукти з великим вмістом солі. Вони врівноважують різкий смак горілки, а також повільно перетравлюються у шлунку. Це заважає алкоголю швидко поширитися організмом.

Ідеальні пари з горілкою:

  • ікра — подають у розетках як самостійну страву або на канапках з підсмаженим хлібом та вершковим маслом;

  • солоні та мариновані овочі, гриби —  відновлюють сольовий баланс в організмі, порушений алкоголем, та допомагають швидше вивести токсини;

  • копчена та солона риба — може бути нарізана тоненькими шматочками або додана до бутербродів, млинців;

  • ковбасні та м’ясні вироби — жирні та ситні продукти не дадуть швидко сп’яніти.


Закушувати потрібно після кожної випитої чарки невеликими порціями. Щоб не переїдати, бажано робити великі перерви між чарками.

Горілка в стопочках 

Горілка у коктейлях:

Якщо не подобається смак чистої горілки, можна змішати її з фруктовими соками та іншими інгредієнтами. Найпростіший з них — загальновідома «Викрутка» з апельсиновим соком. Змішувати його можна в будь-яких пропорціях. Також для зменшення міцності горілки до неї можна додати содову та тонік. Більш складні коктейлі — Кривава Мері, Лемон Дроп, Космополітен. Вони смачні та не виглядають міцними, тому підступні. Потрібно слідкувати за кількістю, щоб не сп’яніти швидко.



------

Останні коментарі:

Семаш
Семаш

Тобі варто зав'язувати з бухлішком

Цитувати Скарга

Прокоментуй Цей Пост:

Схожі Новини