Камянець-Подільський » Блогери » Козак Руслан » Тлумачення снів - сонник

Тлумачення снів - сонник

  • 1 560
  • (Оцінок: 0)
Тлумачення снів - сонник
Тлумачення снів - сонник

Хоча існує безліч теорій, що пояснюють, чому ми бачимо сни, ніхто до сих пір повністю не розуміє їх мети, не кажучи вже про те, як інтерпретувати сенс сновидінь. Сни можуть бути загадковими, але розуміння сенсу наших снів може бути абсолютно незрозумілим.

Зміст наших снів може раптово змінюватися, містити химерні елементи або лякати нас жахливими образами.

Тлумачення снів та сновидінь (сонник) існують тому, що сни можуть бути такими багатими і переконливими, змушує багатьох вірити, що в наших снах повинен бути якийсь сенс.

Деякі видатні дослідники, такі як Вільям Домхофф, припускають, що мрії, швидше за все, не служать ніякої реальної мети.Незважаючи на це, тлумачення сновидінь стає все більш популярним. Хоча дослідження не показали мети мрії, багато експертів вважають, що мрії мають сенс.

"Сенс" пов'язаний з когерентністю і систематичними відносинами до інших змінних, і в цьому відношенні сни дійсно мають сенс", більш того, вони дуже "розкривають" те, що у нас на думці.

"Ми показали, що від сімдесяти п'яти до ста снів людини дають нам дуже хороший психологічний портрет цієї людини. Дайте нам тисячу снів за пару десятиліть, і ми зможемо дати вам профіль свідомості людини, який майже так само індивідуалізований і точний, як його відбитки пальців."

Сни можуть мати сенс, а можуть і не мати, але факт залишається фактом: тлумачення снів стало популярним заняттям. Деякі люди навіть засновують важливі життєві рішення на змісті своїх снів.


Сайти по темі сонники:

Теорії про те, чому ми бачимо спрощені сни (Сонник)

Фрейд: сновидіння як шлях до несвідомого

У своїй книзі "Тлумачення сновидінь" Зигмунд Фрейд припустив, що зміст сновидінь пов'язано з виконанням бажань. Фрейд вважав, що явний зміст сновидіння або реальні образи і події сновидіння служать для маскування прихованого змісту або несвідомих бажань сновидіння. Фрейд також описав чотири елементи цього процесу, які він назвав " роботою сновидінь":

Конденсація: в межах одного сновидіння представлено безліч різних ідей і концепцій. Інформація конденсується в єдину думку або образ.
Витіснення: цей елемент роботи сновидіння маскує емоційний сенс прихованого змісту, змішуючи важливі і незначні частини сновидіння.
Ця операція також піддає цензурі витіснені ідеї, що містяться в сновидінні, шляхом включення об'єктів, які повинні символізувати прихований зміст сновидіння.
Вторинна ревізія: на цій заключній стадії процесу сновидіння Фрейд припустив, що химерні елементи сновидіння реорганізуються, щоб зробити сновидіння зрозумілим, тим самим породжуючи явний зміст сновидіння.

Юнг: архетипи і колективне несвідоме

Хоча Карл Юнг і поділяв деякі спільні риси з Фрейдом, він вважав, що сни-це щось більше, ніж вираз пригнічених бажань. Юнг припустив, що сновидіння розкривають як особисте, так і колективне несвідоме, і вважав, що сновидіння служать компенсацією тих частин психіки, які недостатньо розвинені в неспання життя.

Юнг також припустив, що такі архетипи, як Аніма, тінь і Анімус, часто представлені в сновидіннях символічними об'єктами або фігурами. Він вважав, що ці символи являють собою установки, що пригнічуються свідомим розумом.

На відміну від Фрейда, який часто припускав, що певні символи представляють певні несвідомі думки, Юнг вважав, що сновидіння можуть бути дуже особистими і що інтерпретація цих сновидінь вимагає знання дуже багато чого про індивідуальному сновидіння.


Холл: сновидіння як когнітивний процес

Холл припустив, що сновидіння є частиною когнітивного процесу, в якому сновидіння служать "концепціями" елементів нашого особистого життя.Холл шукав теми та закономірності, аналізуючи тисячі щоденників сновидінь учасників, в кінцевому підсумку створивши систему кількісного кодування, яка розділила те, що відбувається в наших снах, на кілька категорій.

Відповідно до теорії Холла, тлумачення снів, сонник - вимагає знання:

  • Дії сновидіння в сновидінні
  • Предмети і фігури уві сні
  • Взаємодія між сновидцем і персонажами сновидіння
  • Установка сну, переходи і результат

Однак кінцева мета цього тлумачення сновидіння полягає не в тому, щоб зрозуміти сновидіння, а в тому, щоб зрозуміти сновидіння. Дослідження Холла показали, що риси, які люди виявляють під час неспання, ті ж, що і уві сні.

видатний дослідник сновидінь, який навчався разом з Келвіном Холлом в Університеті Майамі. У великомасштабних дослідженнях змісту сновидінь Домхофф виявив, що сни відображають думки і турботи неспання людини.

Домхофф пропонує нейрокогнітивну модель сновидінь, в якій процес сновидіння є результатом неврологічних процесів і системи схем.

Популяризація Тлумачення Сновидінь
З 1970-х років Тлумачення сновидінь стає все більш популярним. У книзі Енн Фарадей 1974 року "гра сновидінь" викладені методи та ідеї, які кожен може використовувати для інтерпретації своїх власних снів. Сьогодні споживачі можуть придбати найрізноманітніші книги, які пропонують словники сновидінь, керівництва по символам і поради щодо інтерпретації та розуміння сновидінь.

Дослідження сновидінь, безсумнівно, будуть продовжувати рости. Проте експерт зі сновидінь Вільям Домхофф рекомендує:"... якщо ви не знаходите свої сни кумедними, інтелектуально цікавими або художньо надихаючими, то сміливо забудьте про свої сни. Інші, такі як Картрайт і Касняк, припускають, що тлумачення сновидіння може насправді розкрити більше про Тлумача, ніж про значення самого сновидіння.

Як Упередження Впливають На Тлумачення Сновидінь

Дослідники Кері Мореведж і Майкл Нортон вивчили сни понад 1000 чоловік зі Сполучених штатів, Індії та Південної Кореї. Вони виявили, що мало хто з студентів коледжу, які брали участь у дослідженні, вірили, що їхні мрії були просто реакцією мозку на випадкову стимуляцію. Замість цього більшість підтримала ідею Фрейда про те, що мрії розкривають несвідомі бажання і спонукання.

Однак вони також виявили, що вага і важливість, які люди надають своїм мріям, багато в чому залежать від їх упереджень. Люди частіше згадують негативні сни, якщо в них беруть участь люди, які їм вже не подобаються. Вони також більш схильні серйозно ставитися до позитивних снів, якщо в них беруть участь друзі або близькі.


Іншими словами, люди мотивовані інтерпретувати свої сни таким чином, щоб підтримувати вже існуючі уявлення про себе, світ і оточуючих людей. Дослідники виявили, що такі речі, як упередженість Підтвердження та егоїстичне упередження, можуть впливати на те, як люди реагують на власні мрії.


Оскільки люди схильні серйозно ставитися до своїх мрій які приснилися, дослідники припускають, що ці мрії також можуть стати чимось на зразок самореалізаційного пророцтва. Якщо вам сниться, що ви провалите іспит, у вас може бути менше мотивації вчитися або навіть ви настільки напружені, що погано справляєтеся.



------

Прокоментуй Цей Пост:

Схожі Новини