Камянець-Подільський » Вибори » Обрали депутатів - а ті помінялись!

Обрали депутатів - а ті помінялись!

  • 2 120
  • (Оцінок: 0)

Уже 4 листопада о 13:40 МВК затверджує протокол про результати виборів до міської ради. Того ж дня новобраний депутат від партії «Рідне місто» Ігор Григоренко, отримавши найбільшу підтримку виборців, раптово пише в комісію заяву про відмову від депутатського мандату. Відповідна інформація з’являється на сайті ЦВК у розділі «депутати рад, які вибули».

ТВК заяву підтримує і наступними за списком йдуть Ігор Лень, Сергій Боднар та Павло Гуль, однак вони, на відміну від пана Григоренка, навіть не отримують мандат, а відразу просять комісію виключити їх з виборчого списку.

Відповідно, після задоволення такого прохання (його комісія розглядала на декілька хвилин раніше за заяву Григоренка) їхні прізвища і результати зникають із сайту ЦВК навіть у розділі «кандидати у виборчих списках». Також їх не знайти у розділі «депутати рад, які вибули», адже їх не встигли оголосити депутатами. На цьому «посування» списку закінчується і ТВК оголошує, що Андрій Гамалій – новий народний обранець.

Для порівняння, за Ігоря Григоренка проголосувало 239 виборців(18,9%), Ігор Лень -17,9%, Сергій Боднар – 11,5%, Павло Гуль – 10% і нарешті за Андрія Гамалія проголосувало лише 68 кам’янчан (8,5% підтримки).

Довідково. Андрій Гамалій – директор ТОВ «Барс», депутат Кам’янець-Подільської міської ради попереднього скликання.  В 2010 році був членом «Партії Регіонів» і №7 у їхньому виборчому списку.

Цією ж схемою скористались і в Українському об’єднанні патріотів «УКРОП». Після підрахунку голосів їм дісталось 3 крісла у новій раді. Найбільшу підтримку в партії отримала Світлана Дериторська (10,9%), за нею йде Юлія Наглюк (9,7%).

Знову ж таки після оголошення результатів пані Світлана передумала і пише в комісію заяву про відмову від депутатського мандату. Автоматично за нею в списку «підсувається» Василь Авінов, який теж розхотів стати депутатом. А ось фізична особа-підприємець Олександр Палатайко від такого щастя не відмовився та з підтримкою у 8,4% став депутатом міськради від «УКРОПу».

На цьому «тасування» списків не закінчилось і 9 листопада двоє новообраних народних обранців від ВО «Свобода» Геннадій Бенкендорф та Олена Мазій теж направляють в ТВК заяви про складання мандатів, а ще 13 «свободівців» просять виключити їх з виборчого списку.

Секретар Кам’янець-Подільської міської виборчої комісії Оксана Тарнавська повідомила, що станом на п’ятницю, 13 листопада в ТВК ще не розглядали ці звернення, ймовірніше, засідання відбудеться в понеділок-вівторок. Якщо ж комісія задовольнить ці заяви, то замість Геннадій Бенкендорфа та Олени Мазій новими депутатами стануть Володимир Кондрук (140 голосів «за», 18,1%) і Дмитро Мазій (170 голосів «за», 15,8%).

Голова міського осередку ВО «Свобода» Михайло Посітко пояснив причини такої рокіровки тим, що Олена Мазій вирішила, що у міській раді краще працюватиме її син Дмитро, член самооборони Майдану та учасник АТО. Після перемовин з іншими кандидатами, вони погодились знятись зі списку на його користь.

 

Джерело - https://ngp-ua.info/2015/11/24412


------

Прокоментуй Цей Пост:

Схожі Новини