День пам'яті жертв голодомору

  • 2 729
  • (Оцінок: 0)

26 листопада 2011 року

в Кам`янці-Подільському відбувся мітинг до Дня пам`яті жертв голодомору.

Біля меморіального комплексу «Алея скорботи» відбувся траурний мітинг за участю духовенства, міської влади та громадськості.

Поминальну панахиду відслужити священики УПЦ (МП), які нагадали, що таке лихо може статися лише тоді, коли черствій душі людей, втрачають Божу благодать. 

Відео з мітингу:

<!--kamenec_media_begin:https://www.youtube.com/watch?v=cx4_e4X3Cy4--><!--kamenec_media_end-->

Фото з мітингу:

 
       
 

Коротенький фільм, що розповідає про подій в Україні у 1928-1933 роках, коли, вважаючи селянство головною перешкодою соціальним перетворенням, Політбюро Компартії на чолі із Сталіним, а в Україні на чолі з Косіором, почали тотальну колективізацію, про те, як плани Компартії втілювали у життя вірні помічники двадцятип`ятитисячники. Наслідок такої політики - протест селян, потім - розкуркулення, а згодом - боротьба з викривленнями в роботі пересічних виконавців партії.

<!--kamenec_media_begin:https://www.youtube.com/watch?v=DOlBVvBjFhg&feature=relmfu--><!--kamenec_media_end-->

Фільм розповідає також про те, що колективізація призвела до зламу традиційного ставлення українського селянина до землі, бо земля вже не була власною, і , як наслідок, врожаї 1931-1932 років були нижчими та план поставок з допомогою військ та підрозділів ОДПУ був виконаний, після чого в Україні почався Голодомор, що не завадило Союзу експортувати зерно у капіталістичні країни та відмовитися від гуманітарної допомоги голодним. Голодомор забрав понад сім мільйонів життів. Так закінчилася перша п`ятирічка в Україні.

Хроніка тих часів:

<!--kamenec_media_begin:https://www.youtube.com/watch?v=VmSc8ZKvDKw&feature=related--><!--kamenec_media_end-->

 

:lulka:  Комуняки кайтесь! Мільйони душ Вас проклинають!











------

Прокоментуй Цей Пост:

Схожі Новини