Каламутний бюджет на 2017 рік

  • 1 412
  • (Оцінок: 0)

Чому кам`янчани, як платники податків, якими наповнюється міський бюджет, не повинні бачити як цими коштами розпоряджаються депутати і міський голова?

В мутній воді легше ловити рибку.  Бюджет міста має бути відкритим і прозорим !!! Це має бути доступно і зрозуміло пересічному кам`янчанину ! Невже депутати міської ради не розуміють і не усвідомлюють, що кам`янчани в більшій частині є грамотними і освідченними людьми ! Більшість має вищу освіту!

Чому кам`янчани, як платники податків, якими наповнюється міський бюджет, не повинні бачити як цими коштами розпоряджаються депутати і міський голова ?

23 грудня 2016 року відбулася позачергова сесія Кам`янець-Подільської міської ради Хмельницької области. Основним питанням був розгляд б`юджету міста на 2017 рік. Фракція Всеукраїнського об`єднання "Свобода" виступила проти ухвалення документа в запропонованому викладі, адже депутатам не надали для вивчення чіткого і детального кошторису доходів і витрат. До того ж, на засіданні виступив керівник департаменту ЖКГ, який заявив, що заробітна плата для працівників певних комунальних підприємств закладена в цьому проєкті лише на 9 місяців.

 

Під час розгляду проєкту б`юджету свободівці запропонували, відповідно до вимог чинного законодавства, дієвий механізм депутатського контролю за укладанням угод та поповненням статутного капіталу комунальних підприємств. Натомість депутатська провладна більшість послалася на те, що директор КП "Міськтепловоденергія", який є депутатом міської ради… "не захоче двічі на тиждень розглядати ці питання".

 

"Фракція ВО "Свобода" неодноразово заявляла, що не голосуватиме всліпу. Ми проти того, щоби порушувались основні норми б`юджетоутворення та ігнорувався один з основних принципів - збалансованости. Допоки існуватимуть такі підходи до формування міського б`юджету, що є дуже важливими документом, ми голосуватимемо категорично проти", - заявив голова фракції ВО "Свобода" в Кам`янець-Подільській міській раді Михайло Посітко.


------

Прокоментуй Цей Пост:

Схожі Новини