Який рюкзак обрати школяру?

  • 1 433
  • (Оцінок: 0)
Який рюкзак обрати школяру?
Який рюкзак обрати школяру?

Закінчився навчальний рік. Настало літо. А ми, батьки, вже думаємо де придбати - шкільні рюкзаки для підлітків, щоб підготувати дітей до нового навчального періоду. Цікаво також на що ж звертати увагу при виборі, бо рюкзак мусить бути як стильним, так і зручним.

Види рюкзаків

Сучасний ринок моделей рюкзаків ділиться на три види:

  • - Портфель. Конструкція представляється без лямок для спини. Широко використовували школярі часів СРСР.
  • - Ранець. Конструкція з жорсткою спинкою і двома лямками. Хороший варіант для учнів початкових класів, оскільки вага розподіляється по спині дитини рівномірно, можна не боятися за викривлення хребта.
  • - Рюкзак. Модель схожа до ранця, але спинка має м`якшу конструкцію. Добре підходить для учнів середніх класів.

Рекомендації щодо вибору рюкзаків

Звичайно, в першу чергу, щоб дитина носила портфель з задоволенням, потрібно щоб він їй подобався. Але крім цього критерію існує більш важливіші вимоги. При виборі рюкзака слід звернути увагу на те, щоб лямки і анатомічна спинка не давили та не створювали дискомфорт при ходінні. Рюкзак не повинен висіти нижче попереку. Дуже добре, коли ранець пошитий з водонепроникного матеріалу. Підлітки ж не люблять носити парасолі в дощову погоду, а водонепроникність сумки забезпечить цілісність шкільних підручників. Номінальна вага рюкзака має бути до 1 кілограма.

Також існують такі вимоги щодо ваги рюкзака і віку дитини:

  • 6 - 8 років - максимум 2 кг;
  • 9 - 13 років - до 3 кг;
  • 15-16 років - до 6 кг.

Ціна як критерій вибору рюкзака

Звісно, купуючи ранець для дитини, ми будемо розраховувати на певний бюджет. Але, як показує практика, не вартує бігти за дешевими цінами. Якісний рюкзак не може коштувати дешево. Для пошиття дешевих рюкзаків використовують неякісну тканину та фурнітуру. Тому такі портфелі швидко порвуться. Зазвичай найвразливіше місце - це замок і лямки.

Для вибору оптимальних цін буде доцільно зайти на сайти інтернет-магазинів. Тут можна прочитати відгуки про товар, а за допомогою панелі фільтрів задати всі критерії.


------

Прокоментуй Цей Пост:

Схожі Новини