Парк хижаків "АРДЕН"

  • 24 173
  • (Оцінок: 0)
Парк хижаків "АРДЕН"
Парк хижаків "АРДЕН"

Восени 2020 р. на Поділлі розпочне роботу найбільший в Україні, сучасний і неповторний реабілітаційний центр для диких тварин – "Парк хижаків АРДЕН" загальною площею 32 га. Лісовий міст-галерея протяжністю близько 1 км. у кронах дерев забезпечить мінімізацію антропогенного впливу на лісову екосистему і сприятиме зручному огляду ландшафтів та диких тварин. Міст-галерея – наразі єдиний лісовий міст в Україні.

30 липня 2020 року на територію реабілітаційного центру "Парк хижаків АРДЕН" команда фахівців під керівництвом голови громадської екологічної організації Eco-Halych: Wildlife Rehab Реабілітація дикої природи Володимира Бучка та керівника проектів з благополуччя ведмедів в неволі в Україні Іванни Кудіної, організували та здійснили транспортування перших чотирьох ведмедів до огородженого природного лісу на території національного природного парку "Подільські Товтри". Власник відпочинкового комплексу, що у Старому Салтові Харківської області, зажадав кращих умов для своїх тварин і погодився віддати їх для випуску в огороджений ліс на території національного парку. До новоствореного притулку переїхали семирічні близнюки бурі ведмеді Маша та Міша, двадцятирічний цирковий бурий ведмідь Тоша, а також двадцятиоднорічний гімалайський ведмідь Гоша.


Ключова роль у створенні реабілітаційного центру "Парк хижаків Арден" належить Фрідману Артуру Давидовичу та Калмикову Валерію Вікторовичу. Завдяки цим людям та їх команді вдалось реалізувати надзвичайно сміливий проект, аналогів якому немає в Україні. Даний проект є прекрасним зразком інвестиційної політики направленої на збалансоване природокористування, охорону навколишнього природного середовища та збереження біорізноманіття. Створення та функціонування реабілітаційного центру матиме надзвичайно важливе значення для розвитку Хмельниччини і сприятиме зміцненню Сатанівської об’єднаної територіальної громади. Варто відмітити, що саме Валерій Вікторович та Артур Давидович звернулися до національного парку "Подільські Товтри" з ініціативою створення притулку для тварин на території курортного комплексу. Після обговорення та розробки ідеї було вирішено звернутися за консультацією до Володимира Бучка, керівника НГО Еко-Галич, який вже мав досвід створення та управління реабілітаційним центром при Галицькому національному парку.


Важливу частину роботи у створенні Центру відіграє команда громадської організації Eco-Halych. Багаторічний досвід отриманий під час створення та діяльності реабілітаційного центру диких тварин при Галицькому національному парку, разом з перейманням кращого міжнародного досвіду дозволяє членам організації реалізовувати найсміливіші проекти з охорони, збереження та реабілітації хижих тварин, які потребують допомоги.


------

Прокоментуй Цей Пост:

Схожі Новини