Камянець-Подільський » Медицина » Медновини » Відділення інвазивної кардіології та інтервенційної радіології КНП

Відділення інвазивної кардіології та інтервенційної радіології КНП

  • 1 146
  • (Оцінок: 0)
Відділення інвазивної кардіології та інтервенційної радіології КНП
Відділення інвазивної кардіології та інтервенційної радіології КНП

1 квітня 2019 року, з метою наближення високоспеціалізованої кардіологічної та кардіохірургічної допомоги до мешканців Хмельницької області, в м. Кам’янці-Подільському, на базі міської лікарні почало роботу відділення інвазивної кардіології та інтервенційної радіології КНП «Хмельницький обласний серцево-судинний центр».

Кам’янець-Подільському відділенню інвазивної кардіології та інтервенційної радіології - 2 роки!

 

Тут надають повний спектр невідкладних кардіологічних процедур при серцево-судинних захворюваннях – коронарографії, стентування, оклюдери, імплантація кардіостимуляторів та інші втручання на серці та судинах мешканцям міста Кам’янець-Подільського, Кам’янець-Подільського, Чемеровецького, Дунаєвецького та Ново-Ушицького районів.

 

Про роботу відділення та плани на майбутнє розповідає завідувач Дмитро ПЕТРУК: «На сьогодні відділення оснащене абсолютно усім необхідним, маємо сучасний ангіограф, обладнання у самій катетерезаційній лабораторії. Пацієнти із гострим інфарктом забезпечені безкоштовними стентами. За два роки ми провели майже пів-тисячі черезшкірних коронарних втручань. З жовтня 2020 року надаємо цілодобову допомогу пацієнтам з гострим інфарктом міокарду, щомісяця рятуємо близько 15-20 таких пацієнтів.

Щодо планів – плануємо не зупинятися на досягнутому, вдосконалюватись, опановувати нові методики лікування і надавати необхідну допомогу якомога більшій кількості кам’янчан, які цього потребують».

 

«Інтервенційна кардіологія передбачає втручання на серці, реперфузія – відновлення кровопостачання різних органів і систем», – пояснює головний кардіохірург Хмельницької області, директор КНП «ХОССЦ» Андрій КЛАНЦА. – Центри, які надають таку специфічну медичну допомогу мають бути у межах годинної доставки хворого з гострим інфарктом міокарду та плюс ще одна година на виконання процедури стентування. Якщо, до прикладу, пацієнт у такому важкому стані знаходиться у Дунаєвецькому районі, а його потрібно доправити у Хмельницький і надати допомогу – у дві години вкластись практично неможливо.

 

Тож, спільно з обласним департаментом охорони здоров’я, в рамках реорганізації кардіологічної та кардіохірургічної допомоги, втілюємо ідею створення реперфузійних центрів у віддалених від обласного центру районах. В найближчих планах створення аналогічного центру на півночі області, у м.Нетішині.


Ми з почуттям великої шани та поваги дякуємо Михайлу ЗАГОРОДНЬОМУ, Василю ЛАЗОРИШИНЦЮ, Володимиру МЕЛЬНИЧЕНКУ, Михайлу СІМАШКЕВИЧУ, Якову ЦУГЛЕВИЧУ, Тетяні КОСОВСЬКІЙ, Олександру ЧЕРНЕЦЮ, та багатьом іншим людям, завдяки яким відкриття реперфузійного центру у м.Кам’янець-Подільському стало можливим. Будьте здорові!»


------

Прокоментуй Цей Пост:

Схожі Новини