Камянець-Подільський » Історія » Які міста схожі на Кам'янець-Подільський - порівняння з схожими Європейськими містами

Які міста схожі на Кам'янець-Подільський - порівняння з схожими Європейськими містами

  • 1 349
  • (Оцінок: 0)
Які міста схожі на Кам'янець-Подільський - порівняння з схожими Європейськими містами
Які міста схожі на Кам'янець-Подільський - порівняння з схожими Європейськими містами

:tongue: Які міста схожі наш славетний Кам'янець-Подільський, порівняння з іншими схожими Європейськими містами то одразу починаєш розуміти які виродки керують містом та Україною зокрема, та і Кам'янець здається вже не "квіткою на камені" а якимось папоротником - бо квіти там за бугром.... А розквітнути могли б якби місцеві бандюки у владі не перетворили Старе місто на свою цяцьку!

Порівняння Кам'янця-Подільського з схожими Європейськими містами

Порівняльний аналіз топографії історичних міст Європи, які маю подібний каньйоноподібний ландшафт не гірського типу з м. Кам'янець-Подільський

1. Кам'янець-Подільський

(Україна) глибокий каньйон у вигляді омегоподібної петлі на стику якої розташовано Замок (ХІІ-ХІХ ст.), а на дні протікає річка і розташовані фортифікаційні споруди та садибна забудова. Каньйон Силурійського періоду має рідкісну флору та фауну.

Кам'янець-Подільський у вигляді омегоподібної петлі 

2. м. Веліко-тирново (Болгарія)

розташоване на схилах чотирьох пагорбів з глибокими каньйонами (до 60 м) де протікає р. Янтра. Схили кам'яні, незабудовані. На грані міської забудови розташовані оборонні мури, фортеця V-VI ст, міська забудова ХІІ-ХУІІІ ст.

Веліко-тирново

 

Веліко-тирново

3. м. Толедо (Іспанія)

каньйон не чітко виражений, омиває місто з трьох сторін, утворений шляхом довготривалого вимивання кам'яних порід. Місто-музей включено до Списку Світової Спадщини в 1986 р. (К I, II, III, IV).

Толедо

Толедо

 4. Ческі-Крумлов

На півдні Чехії, там, де річка Влтава робить петлю, по обидва її боки розкинулося місто Ческі-Крумлов. Місто відоме дивним замковим комплексом, подивитися який щороку приїжджають тисячі туристів. Опинившись Ческі-Крумлові вас не покине відчуття, що ви опинилися в казковій країні, так і чекайте як з-за рогу вийде гномик або який-небудь інший чарівний персонаж, саме  тут оживають легенди.

Чески-Крумлов Чески-Крумлов 

5. Бувша столиця Вірменії - Ані

Місто Ані було названо на честь царя Аніаса, який правив у Вірменії в епоху Хайаси, у 1345-1316 роках до нашої ери. Ані в 11 столітті входив до 5 найбільших міст у світі. За кількістю населення він дорівнював Константинополю, Риму і Багдаду.

місто Ані 

У 11 столітті, в місті Ані, існувало гаряче опалення, що постачалося до будинків підземними глиняними трубами, і центральна система каналізації, які були абсолютно недосяжним рівнем розвитку для міст Європи. З 1920 до 2004 року, влада Туреччини забороняла будь-які фотографії на території міста - примари. Багато вірмен, які сьогодні компактно живуть у Ростовській області, у Криму, а також у Західній Україні та Польщі, є прямими нащадками жителів міста Ані. 



------

Прокоментуй Цей Пост:

Схожі Новини