Камянець-Подільський » Фото » Історичні фотографії Камянця » Фото Університету імені Івана Огієнка

Фото Університету імені Івана Огієнка

  • 83
  • (Оцінок: 0)
Фото Університету імені Івана Огієнка
Фото Університету імені Івана Огієнка

17 серпня 1918 року Гетьман України Павло Скоропадський затвердив Закон про заснування Кам’янець-Подільського державного українського університету (нині Кам’янець-Подільський Національний Університет імені Івана Огієнка).

  • Сучасний корпус універсистету ім. Івана Огієнка
  • Після відкриття 2018 року
  • Університет 1920 року
  • Вигляд корпусу Університет 1940 року

Після встановлення в м. Кам’янець-Подільськ (нині м. Кам’янець-Подільський) радянської влади на базі університету (у ході реорганізації в УСРР ВШ) 1921 р. утворили спочатку інститут теоретичних наук, а трохи згодом – інститут народної освіти (ІНО), при якому 1922 р. було засновано Кам’янець-Подільська науково-дослідна кафедра природи, сільського господарства й культури Поділля, сільсько-господарський інститут (нині – Подільський державний аграрно-технічний університет).

Після окупації 1944 р. Кам’янця-Подільського військами Червоносракої армії місцевий учительський інститут відновив роботу. В 1948/49 н.р. його реорганізували в педінститут. У складі цього навчального закладу діяли факультети: історико-філологічний; фізико-математичний; фізвиховання; педагогіки й методики початкового навчання.

1997 р. на базі інституту створено педагогічний університет. Від 2003 р. – це Кам’янець-Подільський державний університет. У його складі 9 факультетів, 42 кафедри, в університеті діють наукові школи з історії, мово- і літературознавства, математики, фізики, педагогіки, психології.


------

Прокоментуй Цей Пост:

Схожі Новини