Камянець-Подільський » Блогери » Ірина Пустиннікова » У Кам'янці-Подільському знищили мозаїку Івана Кляпетури

У Кам'янці-Подільському знищили мозаїку Івана Кляпетури

  • 33
  • 1
  • (Оцінок: 0)
У Кам'янці-Подільському знищили мозаїку Івана Кляпетури
У Кам'янці-Подільському знищили мозаїку Івана Кляпетури

Черговий приклад вандалізму та культурної сліпоти у нашому місті: на приміщенні пожежної частини на проспекті Грушевського під час ремонту була знищена мозаїка авторства знаного подільського художника-монументаліста Івана Васильовича Кляпетури. Коли саме це сталося, сказати важко - я нечасто буваю у тому районі, побачила з вікна автобусу щойно. В серпні ще була точно.

Підозрюю, що знайдуться альтернативно просунуті, котрі казатимуть, що от, мусила днювати і ночувати, аби не оббили...
Наприкінці вересня схожий випадок стався у Львові, де новим власником приміщення по вул. Володимира Великого було знищене мозаїчне панно авторства Богдана Сойки. Після гучного скандалу та розголосу у пресі руйнівник Сергій Весечка пообіцяв відновити втрачений витвір мистецтва, хоча це і непросто технологчно: крім оплати роботи художників доведеться ще й шукати рідкісну і дорогу смальту. Чи є шанс, що у Кам'янці, місті, де працюють мистецька кафедра університету та училище культури, подібний прецедент повториться? Самі розумієте.

Два роки тому чиновник міськради Олександр Бондар надав дозвіл на руйнацію мозаїчної зупинки авторства Івана Кляпетури у передмісті Кам'янця.


Найгірша риса українців - це охайність. Комусь от "неохайність" на фасаді муляла. домуляла :*( Відсутність освіти і бажання охайності - це зброя масового знищення української культури.


Пожежникам, з'ясувалося, було холодно - і вони утеплили фасад по мозаїці. Холодно. Пожежникам. холодно. Охайно і тепленько - це ще гірше, ніж просто охайно.


------

Останні коментарі:

Павло
Павло

У вашій статті є неточності. Але звісно, то з-за відсутності у вас інформації. По-перше цю мозаїку не заклеїли утеплювачем, а її зафарбували як і всі стіни - доказом цього є те що видно випуклість мозаїки,  також збереглися контури мозаїки, її видно - от тільки в одному сірому кольорі, як і стіни. По-друге це сталося рік тому, коли робили загальну реконструкцію будівлі. Тому "в серпні ще була точно", ця інформація також для цієї статті не актуальна.

Цитувати Скарга

Прокоментуй Цей Пост:

Схожі Новини