Камянець-Подільський » Блогери » Ірина Пустиннікова » Штучний інтелект намалював Фортецю

Штучний інтелект намалював Фортецю

  • 768
  • (Оцінок: 0)
Штучний інтелект намалював Фортецю
Штучний інтелект намалював Фортецю

Стара фортеця Кам'янця-Подільського очима штучного інтелекту. Здалеку всі впізнали, правда? А придивишся - і щось вже не те.
Ще один пост про AI-art - бо нарешті вийшло те, що не виходило раніше. Штучний інтелект, коли малює, живиться зображеннями з мережі.

Якщо сюжет популярний - виходить досить схоже (та ж москва чи Ейфелева вежа). Якщо у англомовному сегменті інету мало фоток замку в Сидорові чи картин подільського генія Олександра Грена - зображення буде дуже далеким від оригіналів.

ШІ щось собі придумає. Якщо зображень козаків недостатньо, запорожці у ШІ будуть схожими на турецьких генералів середньовічно-космічної інфантерії, вдягнутих у батискафи в дірочки, на головах там будуть кайзерівські шоломи, а замість вусів густа чорна щітка для взуття.

Єдиний режим, у котрому у мене виходить сомнамбулічний Кам'янець - DALL-E 2.

ШІ дуже погано уявляє собі Хотинську фортецю, Паланок чи замок у Луцьку. Єдині українські укріплення, котрі у нього таки схожі на правду - це мій Кам'янець. Здалеку - моментальне впізнавання: о, це ж ми! Придивишся - і бачиш всю ефемерність цих картинок.

Це димові завіси, замки зі снів, з іншими ландшафтами, іншим містом, іншою рікою (велетенською!) та мостом. І лише каньйон, здається, наш абсолютно. Не знаю, чому так.


З іншими знаковими пам'ятками країни не гралася, можете спробувати самі.


------

Прокоментуй Цей Пост:

Схожі Новини