Камянець-Подільський » Блогери » Козак Руслан » Як приготувати стейк з яловичини в домашніх умовах?

Як приготувати стейк з яловичини в домашніх умовах?

  • 2 016
  • (Оцінок: 0)
Як приготувати стейк з яловичини в домашніх умовах?
Як приготувати стейк з яловичини в домашніх умовах?

:winked: Якщо у Вас не має коштів, щоб відвідати "Стейк-хаус Лондон", а хочеться поїсти стейків - готуємо дома самі!

Приготувати соковитий яловичий стейк дуже просто. З цим впорається навіть новачок у світі м`ясної кулінарії. До того ж, ми докладно розповімо, як вибрати м`ясо для стейку, і що з ним робити на кухні.

Готуємо стейк Дома

Головне правило смачного стейка – якісне м`ясо яловичини. Вибирайте його з особливою педантичністю, звертаючи увагу не тільки на колір і запах, але і на вміст жирових прошарків. Саме жирова сіточка робить м`ясо соковитим і ароматним.

Крім якісного м`яса, вам знадобиться сковорода для стейків. Ідеально підійде чавунна сковорода гриль. Також радимо купити термометр для м`яса. Втім, ми навчимо вас визначати ступінь прожарювання м`ясного стейка за допомогою однієї руки.

Як вибрати м`ясо для стейка?

Самим соковитим вважається стейк Рибай. Якщо ви не знаєте, як приготувати яловичий стейк, сміливо беріть його. Цей стейк складно пересушити, завдяки високому ступеню мармуровості.

Любителям насиченого яловичого смаку рекомендуємо купити стейк Нью-Йорк з відруби Стріплойн. Він розташований ближче до попереку бичка і трохи жорсткіше Рибая. Приготуйте стейк medium rare, і ви відчуєте всю принадність Стриплойна: насичений м`ясний смак, в міру жорстке і не дуже жирне м`ясо.

Якщо ж вирішили приготувати яловичий стейк для своєї коханої, виберіть Філе-Міньйон. Пісний стейк з вирізки Тендерлойн обдарує її ніжним вершковим смаком, а вас – компліментами.

Збираєтеся чоловічою компанією? Краще купити стейки на кістки. Портерхаус, Томагавк, Тибон, Ковбой – з ними ніхто не піде голодним.

Як готувати стейки на сковороді вдома?

  1.   Дістаньте м`ясо за 20-30 хвилин до того, як плануєте його готувати. За цей час яловичина нагріється і «подихає».
  2.   Розігрівайте сковороду на середньому вогні до появи легкого димку.
  3.   Масло лити не треба, їм ми змащуємо стейки. Відразу ж приправляйте крупною сіллю.
  4.   Кладемо стейки на сковороду і вмикаємо витяжку.
  5.   Через 2-3 хвилини перевертаємо м`ясо на іншу сторону. Тримаємо стільки ж.
  6.  Додаємо в сковороду до стейкам вершкове масло, пряні трави і зубчики часнику. Поливаємо їм стейки, продовжуючи готувати ще хвилину.
  7.  Перевірити ступінь готовності м`яса. Спочатку з`єднайте кінчик вказівного пальця з великим – відчуйте напружений м`яз під ним. Таким же буде пружним стейк medium rare.
  8. Коли стейки обсмажені до потрібної прожарювання, перекладіть їх на теплу тарілку. Накрийте фольгою і дайте «відпочити» 3-4 хвилини.
  9.  Подавайте з гарніром або соусом, приправивши свіжомеленим чорним перцем.

 

Приємного апетиту!


------

Прокоментуй Цей Пост:

Схожі Новини