Форум міста Кам'янець-Подільський

 
Камянець-Подільський » Форум » Все про туризим » Кам'янецька какафонія Старого міста

Кам'янецька какафонія Старого міста

  • 5 496
  • 4
  • 26-08-2019

Три дні спостережень, десятки години розмов з вітчизняними туристами та іноземцями, і деякі персональні рефлексії на тему "Що має і чого бракує туристичному Кам'янцю-Подільському у 2019 році?"

Текст та думка Олега Демчука з його стоірнки у Фейсбуці.

Має унікальний ландшафт з дивовижним каньйоном річки Смотрич, але бракує облаштування паркових зон, дитячих майданчиків, елементарних лавок та смітників.

Має чудовий історико-архітектурний ансамбль з костелами, церквами, монастирями, торговими домами та Старим і Новим замком, але бракує якісної інфраструктури, парковок, звичайних громадських туалетів.

Має чимало готелів, хостелів, кавярень, ресторанчиків, але суттєво бракує якісної подільської кухні, автентичних страв і напоїв, які б запам'яталися туристам. Проблемою залишається картковий розрахунок у Старому місті.


Має музеї, галереї, експозиційні зали, екскурсії не різних транспортних засобах, але бракує якісногр сервісу, знання іноземних мов, інтерактивних форм комунікації...


Звуковий ряд вечірнього міста є окремою темою, адже на вулицях і в провулочках суцільна какафонія, де звуки саксафону перемішуються зі світовими хітами акустичної гітари, караоке накладається на рокові композиції сусіднього закладу, а поміж ними лірична мелодія української народної пісні. З цим треба також щось робити.

Мета цього посту єдина - допомогти місту стати якісним туристичним європейським хабом. Тому йдемо далі... Аналізуємо... Думаємо... Шукаємо відповіді...

  • 28 серпня 2019

Цікавою вийшла дискусія про туристичний потенціал міста Камянця-Подільського (це лише початок, бо накопичення інформаційної критичної маси триває).


Хочу дещо звузити ракурс, взявши до уваги інформаційні поля на базі картографії. Карти є різного типу: у вигляді дитячих пазлів, у вигляді туристичних маршрутів, у вигляді магнітів...


Старий замок у Камянці-Подільському став візиткою не лише для міста, а й для області, у деяких моментах і для цілої країни.' Хоча є чимало зауважень, рекомендацій, побажань до його теперішнього стану і його використання в майбутньому...


Хочеться почути ваші думки стосовно розвитку Старого замку, який вже працює на рівні національного архетипу.

Yana Ryzak Гість
  • 28 серпня 2019

Додам свої ідеї з точки зору мами купи дітей)))
1. Фортеця гарна, нічна підсвітка бомба, але з дітьми всередині нудно. Батькам доводиться виступати фантазерами-гідами, щоб зацікавити дітей. Хочеться більше інтерактиву, рухомих фігур, рицарів, дівчат у нац костюмах, коней, солдатів, гармат, з якими можна фотографуватися, обійматися і слухати їхні історії. Якби Кармелюк, що «сидить» у одній з башт, натиском кнопки розповідав кількома мовами свою історію, до нього б точно приходимо більше красунь залишати своі хустинки (як у легенді).
2. Заклади харчування всередині та навколо фортеці- їх просто нема для дітей, а в середньовічному кафе суп їли би всі)
3. Оновити сайт, додати можливість оформити квитки та замовити екскурсію он-лайн, створити Фортеці сторінку у соц мережах (мої діти вже півроку слідкують в інстаграмі за сторінкою Віденського зоопарку і запитують коли знову поїдемо годувати панду, бо панда постійно запрошує)

Дмитро Гість
  • 28 січня 2020

Голосуємо за Кам'янець-Подільський!


Підтримаємо наше місто у всеукраїнському конкурсі "Місто України-Національний вибір 2020"
Голосувати тут - https://mistoua.com.ua/kamenets-podolskiy
Важливий кожен голос!

Олександр Гість
  • 10 лютого 2020
Дуже люблю своє місто! Красиве і прекрасне в любу пору року!!!

Ваш коментар чи ставлення до цієї теми: