Форум міста Кам'янець-Подільський

 
Камянець-Подільський » Форум » Наше місто » Теревені та плітки Камянця » Афера на здачі 500 та 200грн. для продавців

Афера на здачі 500 та 200грн. для продавців

  • 3 613
  • 0
  • 27-10-2019

Сьогодні хочу написати про стару аферу , яка гуляє навкруги і часто. Для когось може бути новою,тому хочу попередити початківців в сфері торгівлі.

Напишу історію цього дня, хоча було таких випадків багатенько і все одна і та же схема. Дочитайте до кінця.

Отже, прийшла до мене сьогодні жінка, купляє три сердельки. Загальна сума 27.50. Витягує 500грн. мені не дає , чекає поки здам здачу, я в неї хочу взяти гроші , ( так як пильна до цього) з ваганнями дає 500 грн. мені в руки при тому говорить, що дасть мені 7.50,щоб легше здачу здавати. Я говорю,що не потрібно, тому що розумію вже , що це розвод , але чекаю , що буде дальше. Здаю я їй здачу 472.50 в руки.

Потім вона мені каже, що в неї є менші гроші і віддає мені назад не моїх 472, а вже 272 гривні. Говорю їй, щоб віддала ще 200грн. Віддає. І дає менші гроші 50грн. І знову говорить, що дасть 7.50 щоб легше здати здачу. Я не беру. Тому вона починає кричати , що не ті сердельки їй дала , і щоб віддала їй 50грн. Я їй віддаю її гроші. І починаю її грузити, типу вона аферистка і якщо ще раз підійде , то я її на камеру буду знімати , щоб всі взнали. Вона втікла після цих слів не обертаючись. При тому всьому в неї є спільники. В моєму випадку було дві жінки, які кричали збоку, щось запитували , щоб запутати.


Я хочу вас попередити, тому що багато людей не знаючи цієї афери ломаються на першому же етапі, а особливо, коли ви не працювали з людьми. Тобто якби я спокійно віддала їй 472грн.то вона би зразу відказалась від тих сердельок і пішла. Поліція нічого з цим не робить, тому будьте обережні. В мене цих випадків було більше 5ти.тому не факт, що ви не можете бути наступними.


---- Прочитано у Фейсбуці в -  Ксенія Крюкова

Ваш коментар чи ставлення до цієї теми: