Камянець-Подільський » Новини Кам'янця-Подільського » Події в місті » Кам'янчани воюють на стороні ДНР і ЛНР

Кам'янчани воюють на стороні ДНР і ЛНР

  • 3 461
  • (Оцінок: 0)

У липні минулого року 34-річна кам`янчанка (мати двох неповнолітніх дітей) виїхала до Російської Федерації, звідки прибула на тимчасово непідконтрольну Україні територію Донецької області, де добровільно вступила до ополчення терористичної організації «ДНР».

Згодом, під прізвиськом «Пантера» вона воювала проти сил АТО у так званому батальйоні «Первой Отдельной Славянской мотострелковой бригады». За виконання бойового завдання наказом Стрєлкова (Гіркіна) нагороджена срібною медаллю «За боевые заслуги Новороссии».

Пантера в рядах ДНР

Пантера в рядах ДНР

Інший мешканець Кам`янця-Подільського з травня 2014 року брав безпосередню участь у збройному протистоянні  на боці ополчення «ЛНР-ДНР» в якості стрілка-розвідника, а згодом – командира взводу. Він здійснював збір, узагальнення і  передачу розвідданих про місця дислокації підрозділів українських військових формувань поблизу лінії зіткнення для подальших артилерійських обстрілів незаконними бандугрупованнями, керував та навчав, підпорядкований йому взвод.

Слідчими СБУ документально підтверджена його участь у бойових операціях проти ЗС України в районі Алчевська, Широкіно, Саханки та Безіменного. 

Досудове розслідування триває.

Прес-група УСБУ у Хмельницькій області


------

Прокоментуй Цей Пост:

Схожі Новини