Шляхи розвитку туризму в Кам'янці

  • 2 065
  • 1
  • (Оцінок: 0)

Минулого року, перед виборами пропонувала такі варіанти розвитку туризму..

Туризм - розвиток міста та додатковий заробіток для мешканців.

Вже увійшло в застарілу традицію запрошувати туристів до Кам`янця-Подільського подивитися та побувати у фортеці. Але водночас сама місцева влада просто знущається та таке враження, що кепкує з руїн фортеці на яких влаштовує танцювальні заходи, при цьому жодної реконструкції пам`яткам архітектури, які роками стоять у розваленому вигляді не проводить.

Наше місто потрібно презентувати у форматі, як "Загадковість та Таємничість", має бути присутній "подих" старовини.
Туристу потрібно показати кожен куточок нашого прекрасного міста.


Має бути створений туристичний підрозділ, який буде відповідати за організацію дозвілля для гостей міста та контролювати такі умови:

 

1. Зустріч гостей міста.
На Залізничному та Автовокзалі, в Центрі та Старому місті - будуть знаходитись інформаційні-ларьки до яких будуть звертатися гості нашого міста та отримувати всю необхідну інформацію.

 

2. Проживання туристів.
Кожен хто планує відвідати наше місто користується, як не готелями то квартирами (будинками) щодобово.

1) Готелі - минулого року у нашому місті їх нараховувалося до 23.
Більшість з них є "Спонсорами" для проведення святкових заходів. На безкоштовній основі розміщують телебачення та пресу під час проведення святкувань. У зв`язку зі зменшенням потоку туристів та зростанням цін, вони знаходяться у збитковому стані.

2) Щодобово - Зазвичай через інтернет знаходять бажане тимчасове помешкання по перерахунку переказують кошти, а коли приїжджають до міста, виявляється, що воно зовсім не таке, як на фото, або господиня пропонує інше, бо то здалося за дорожчу вартість. Тоді враження про мешканців та наше місто руйнується з перших хвилин перебування.
- В нашому місті до 1000 кв. здається -Щодобово.
Має бути створена загальна база квартир (будинків), які здаються щодобово;
- Це є додатковий дохід фізичних осіб, який підлягає під оподаткування. Власники квартир погоджуються платити 15% від загального прибутку та 1% туристичного збору, якщо місцева влада та правоохоронні органи будуть гарантувати безпеку та гарантію проплати за їхнє помешкання;
- Відповідність помешкання до вартості та якості. "Сертифікати якості", які будуть презентуватися власникам помешкань, що відповідають: ціна,чистота та умови.

 

3. Заклади харчування та дозвілля.
Де швидко, смачно та головне недорого можна поїсти? Саме це питання найчастіше задають туристи. Кожен заклад харчування зможе презентувати себе з найкращої сторони.Дозвілля гостей міста цікавить у святкові дні та нічний час. З цим у нас проблема, бо їх всього 2-3 на все місто, але можна доповнити нічними екскурсіями по фортеці та ін.

 

4. Мандрівка містом та за його межами.
Показати всі куточки нашого прекрасного міста, облаштувати оглядові майданчики вздовж р.Смотрич де кожен зможе помилуватися красою каньйону,цілющими джерелами та чудовими краєвидами.
Зелений туризм. Додаткова можливість збільшити "потік" туристів, показати наш мальовничий район та як за невеликі кошти отримати якісний відпочинок. Етно культура - села які найближчі до р.Дністер можуть розвиватися в етно стилі та також посмакувати Подільською кухнею, що буде додатковою змогою зацікавити туристів.

 

5. Кам`янець-Подільський може бути "Центром" розгалуження туристичних маршрутів: краєвиди Подільських товтрів, печера "Атлантида","Бакота", місто Бережани, Джуринський водоспад, Німчич, "Сонячна долина", місто Чортків, Хотин,Чернівці, будуть мати змогу відвідати Миньковецьку державу Мархоцького та ін.

 

Додаткові пункти, можна розписувати та розповідати про бажання, які потрібно для початку втілювати, а не просто хотіти.
Я знаю всі аспекти по даному плану розвитку міста, оскільки займаюсь нерухомістю та туризмом по всій Україні з 2006 р.
Плани потрібно "Втілювати у життя" та почати реалізовувати мрії, які дадуть змогу розвитку туризму в місті та районі.

 


------

Останні коментарі:

Андрій
Андрій
Це якась аномалія для нашого міста якась паралельна реальність
Цитувати Скарга

Прокоментуй Цей Пост:

Схожі Новини