Камянець саботує декомунізацію

  • 2 027
  • (Оцінок: 0)

Заява фракції ВО "Свобода" з приводу саботажу в м. Кам`янці-Подільському виконання Закону України про декомунізацію.

09 квітня 2015 року Верховною Радою України з метою сприяння консолідації та розвиткові української нації, її історичної свідомості, було прийнято Закон України «Про засудження комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів в Україні та заборону пропаганди їх символіки».

Дивитись відео Камянець саботує декомунізацію:

На сьогоднішній день, всупереч вимогам вказаного вище закону, питання щодо перейменування скверів, вулиць, провулків, чи інших об’єктів топоніміки нашого міста, назви яких не відповідають вимогам наведеного вище закону, Кам’янець-Подільською міською радою та Вами, як Кам’янець-Подільським міським головою, не розглянуті.

Кам’янець-Подільський залишається містом, в якому чи не єдиному на території Хмельницької області, саботується виконання цього закону.
Крім того, на території міста фактично не виконуються вимоги ч. 4 ст. 5 Закону України «Про правовий статус та вшанування пам’яті борців за незалежність України у ХХ столітті» відповідно до якої держава сприяє увічненню пам’яті героїв та борців за незалежність України.
Зазначаємо, що для того щоб перейменувати вулиці згідно Закону про декомунізацію, не потрібно проводити громадських слухань чи обговорень. Тому, відписки міської влади про складні процедури визначення громадської думки, є нічим іншим, як дезінформацією кам’янчан.

ВИМАГАЄМО:

1. Терміново скликати засідання топонімічної комісії, на якому розглянути пропозиції до міського голови щодо перейменування вулиць, згідно вже ухваленого радою Реєстру вулиць.
2. Забезпечити на території міста виконання Закону України «Про засудження комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів в Україні та заборону пропаганди їх символіки».
3. Про виконання цього Закону проінформувати на сесії міської ради.


------

Прокоментуй Цей Пост:

Схожі Новини